Autovisie
Autovisie Nieuws 5 nov 2021

Max Verstappen spreekt praatjes Hamilton tegen: “Ik voel geen druk”

De Grote Prijs van Mexico wordt dit weekend verreden en Max Verstappen en Lewis Hamilton staan op scherp. De twee kemphanen die strijden om de titel in de Formule 1 delen in interviews speldenprikjes uit.

Max Verstappen zegt voorafgaand aan de race in Mexico niet onder grote druk te staan. “Het is heel simpel”, aldus de Nederlander over zijn Red Bull. “Als de auto kan winnen, dan win ik. Is dat niet het geval, dan wordt het lastig. Dan wint waarschijnlijk iemand anders.”

Wereldkampioen op correcte manier

Zijn grote rivaal en titelverdediger Lewis Hamilton suggereerde dat Verstappen weleens onder de druk zou kunnen bezwijken. “Onzin”, aldus de Nederlander tegen formula1.com. “Ik heb wel vaker om de titel gereden, al was het dan niet in de Formule 1. Ik vind het leuk om te rijden. En als ik doe wat ik leuk vind voel ik geen druk.”

Lewis Hamilton wil ook dit seizoen wereldkampioen in de Formule 1 worden, maar wel op een correcte manier. Hij hoopt niet dat zijn grote rivaal Max Verstappen door bijvoorbeeld een crash wordt uitgeschakeld. “Op zo’n manier wil ik niet winnen en zo heb ik ook nog nooit gewonnen.”

Max Verstappen verdedigt kleine voorsprong

Zondag is de Grote Prijs van Mexico in Mexico-Stad, waar Verstappen in de WK-stand een kleine voorsprong op zijn Britse tegenstander verdedigt. “We werken hard, weten wat we aan het doen zijn en zijn vastberaden”, aldus de coureur van Mercedes. “Dat is ook altijd de basis van ons succes geweest. We hebben er alle vertrouwen in en weten wat we kunnen. Maar we gaan geen gekke dingen doen.” Verstappen en Hamilton lagen op de baan al meerdere keren in de clinch dit seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen spreekt praatjes Hamilton tegen: “Ik voel geen druk”
Sluiten