Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen strijdt tegen James Bond-auto’s tijdens de GP van Italië

Net bijgekomen van het grote Max Verstappen-feest in Zandvoort, kunnen we alweer vooruit kijken naar de GP van Italië. Het Aston Martin-team komt tijdens de Formule 1-race met een bijzondere livery op de proppen. Het verruilt het logo van de Britse autofabrikant voor die van het embleem van James Bond.

Ter ere van de nieuwe film No Time To Die, die eindelijk in première gaat, wordt de auto aangepast. Volgens de regisseur van de film, Daniel Kleinman, is het een samenwerking waarvoor geen uitleg nodig is. “Aston Martin zit in het DNA van Bond”, zegt hij.

James Bond-logo op de auto, camper en paddock

Het logo van James Bond is slechts één race te zien op de auto’s van de concurrenten van Max Verstappen. Enkel op de zijkant van de Aston Martin AMR21 komt ‘007’ te staan. Daarnaast zullen ook de paddock op Monza en de teambussen voorzien worden van versieringen die naar de film verwijzen.

Max Verstappen, James Bond, 007, GP Italië, Monza, Aston Martin
(Afbeelding: Aston Martin)

De marketingafdeling achter de nieuwe Bond-film richt zich duidelijk ook op autoliefhebbers. Eerder las je bijvoorbeeld al dat Land Rover een 007-Defender op de markt brengt voor de film ‘No Time To Die’.

Max Verstappen reed eerder al met een 007-livery

Daarnaast zag je twee jaar geleden tijdens de race van Silverstone dat Max Verstappen reed met het 007-logo op de achtervleugel, halo en flanken van zijn auto.

Max Verstappen, James Bond, 007, GP Italië, Monza, Aston Martin
Silverstone 2019. (Afbeelding: AFP)

Dit jaar komt ook Alfa Romeo met een bijzondere livery naar Monza. Het team kiest voor de iconische rood-witte kleur met groene quadrifoglio-accenten. Daarnaast staat het getal 111 op de body. Die drie cijfers verwijzen naar het 111-jarige bestaan van het automerk.

De GP van Italië op Monza

Max Verstappen en de auto’s van Alfa Romeo en Aston Martin met bijzondere livery zijn vanaf zaterdag 10 september om half drie te bewonderen tijdens de vrije training. De GP van Italië vindt de volgende dag om 15:00 uur plaats.

Max Verstappen, James Bond, 007, GP Italië, Monza, Aston Martin
De livery van Alfa Romeo voor aankomend weekend. (Afbeelding: Alfa Romeo)
(Afbeelding: Aston Martin)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.