Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen opnieuw gekozen tot coureur van het jaar

Max Verstappen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot coureur van het jaar. In een verkiezing van Autosport kreeg de Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 de meeste stemmen. Charles Leclerc, ook uit de Formule 1, eindigde als tweede. IndyCar-kampioen Will Power werd derde, Formule E-kampioen Stoffel Vandoorne vierde.

“Grote dank aan de fans die me voor het tweede jaar op rij hebben gekozen tot internationale coureur van het jaar”, zei Verstappen in een videoboodschap tijdens het Autosport-gala in Londen. “We hebben een ongelooflijk seizoen gehad, ook al was de start moeizaam. We wisten dat heel snel om te draaien en daar moet ik het team voor bedanken”, aldus de kopman van Red Bull, die dit jaar maar liefst vijftien grands prix won, een record in de Formule 1.

Coureur van het jaar opnieuw Max Verstappen

Coureurs uit alle raceklasses maken kans op de prijs van Autosport. Vorig jaar werd Verstappen voor het eerst gekozen tot beste coureur. Hij bleef toen Lewis Hamilton net voor, net als in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.

Ook een prijs voor Sebastian Vettel

Sebastian Vettel kreeg in Londen een oeuvre-award vanwege al zijn prestaties in de Formule 1. De 35-jarige Duitser, die vier keer wereldkampioen werd, sloot onlangs zijn loopbaan af. Vettel kwam zijn award zelf ophalen.

Fia Formule 1, mening, regels, max verstappen, f1
(Afbeelding: Unsplash)

Ook Max Verstappen-concurrent George Russell kreeg in Londen een prijs. De overwinning van de Mercedes-coureur in de GP van Brazilië werd uitgeroepen tot ‘moment van het jaar’. De Brit behaalde in São Paulo zijn eerste zege in de Formule 1. In de verkiezing kreeg dat moment de voorkeur boven de recordzege van Verstappen in Mexico en het opzienbarende debuut van Nyck de Vries in de GP van Italië.

Max Verstappen hoort bij de 500 rijkste Nederlanders

De Friese coureur eindigde als invaller bij Williams als negende op Monza en scoorde daarmee gelijk WK-punten. Voor komend seizoen heeft De Vries een vaste plek in de Formule 1 gekregen bij AlphaTauri.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.