Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Wat maakt de Maserati Levante Vulcano uniek?

Maserati introduceert een nieuwe limited edition van de SUV Levante. Hij heet volmondig Maserati Levante Vulcano. Maar wat maakt deze uitvoering eigenlijk uniek?

150 exemplaren

Van de Levante Vulcano bouwt Maserati in totaal 150 exemplaren voor de Europese en Aziatische markten. Aan de buiten- en binnenkant lijkt Maserati nauwelijks onderscheidende details te hebben toegepast. De kleur is in ieder geval opvallend. Maserati spuit de Vulcano-uitvoering in de matte lakkleur ‘Grigio Lava’. Vulcano, Lava, de link is duidelijk.

Maserati Levante Vulcano Foto 1

Nerissimo-pakket

Verder heeft de uitvoering wat elementen van het Nerissimo-pakket, zoals getinte lichtunits, een grille en logo’s in zwart chroom, raamomlijsting in de kleur hoogglans zwart, portiergrepen in exterieurkleur en gepolijste uitlaatsierdelen. Andere kenmerken zijn gelamineerd privacy glass, 21-inch Helios lichtmetalen wielen met matte lak en rode remklauwen.

Maserati Levante Vulcano Foto 6

Trident-logo’s

In het interieur zien we sportstoelen met opgestikte Trident-logo’s in een contrasterende kleur. De lederen bekleding is er in de smaken zwart met rood contrasterend stiksel of rood met zwart contrasterend stiksel. Ook aanwezig: interieur-sierdelen in hoogglans koolstofvezel, een verchroomde aluminium badge met het Vulcano-logo en de tekst ‘one of 150’ op de middentunnel en – tot slot – schakelpaddles en het inzetstuk op het elektrisch verstelbare sportstuurwiel van koolstofvezel.

350 of 430 pk

Maserati levert de Levante Vulcano met twin-turbo V6-motoren in de smaken 350 of 430 pk. De 350 pk-versie kost 174.100 euro en voor de variant met 430 pk brengt Maserati 187.600 euro in rekening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.