Maserati brengt volledig elektrische aandrijflijn ten gehore

Maserati is in Italië begonnen met de ontwikkeling van een volledig elektrische aandrijflijn. Geheel in lijn met de traditie van het merk kunnen we nu ook horen hoe die auto’s gaan klinken.

Maserati staat bekend om sportiviteit, elegantie en heerlijke, rauwe verbrandingsmotoren. Dat vindt de autobouwer zelf ook, en dus kondigde het vorig jaar nog aan dat de verbrandingsmotor een essentieel onderdeel van zijn DNA is. Al-Gardner, Maserati-baas van Noord-Amerika, gaf toen in een interview aan dat ‘rauwe emotie’ alleen geproduceerd kan worden door een verbrandingsmotor. Hij dacht toen dat het merk zou falen wanneer het over zou stappen naar een volledig elektrische aandrijflijn.

Geluid

Maar dat is precies wat er nu gaat gebeuren. Althans, het produceren van een volledig elektrische aandrijflijn. Eind vorig jaar werd namelijk al duidelijk dat het merk bezig was met de ontwikkeling van een elektrische sportwagen. Het dochtermerk van Fiat werkt momenteel dan ook hard aan zijn plannen voor elektrificatie in het nieuwe Innovation Lab in het Italiaanse Modena. Toch stapt Maserati niet helemaal van zijn roots en uitspraken van Al-Gardner af. De autobouwer geeft namelijk aan dat geluid ook voor deze aandrijflijn een belangrijke factor is.

De elektrische modellen van het merk krijgen daarom een ‘opvallend en herkenbaar’ geluid mee. Maserati laat het niet alleen bij deze woorden, maar deelt ook direct onderstaande video waarin we dat geluid zelf kunnen ervaren.

De laatste tijd is er een hoop in het motorenaanbod van Maserati veranderd. Zo werd de Ghibli, die vorig jaar de grens van 100.000 geproduceerde auto’s passeerde, het eerste model met een dieselmotor van het merk met de drietand. Dit jaar komt daar een plug-in hybride bij. De GranTurismo en GranCabrio zullen ook met zo’n aandrijflijn verschijnen. Dat zullen ook de twee auto’s zijn die als eerste volledig elektrische Maserati’s op de markt komen.