Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 jun 2019

Maserati bouwt geen kleine auto’s vanwege winstmarge

Alles leuk en aardig, maar een Italiaanse bouwer van luxewagens gaat zich toch niet bezighouden met kleine autootjes? Zo denkt Maserati er blijkbaar over, want de fabrikant zweert dat het niet kleiner gaat dan de Ghibli of de Levante.

Maserati Ghibli

Vorig jaar kwam er nog een kleinere SUV dan de Levante voor in de planning van Maserati. Hij leek al vrij uitgewerkt, want hij moest komen te staan op een nieuw lichtgewicht platform en zou er komen met verschillende plug-in hybrid-aandrijflijnen. Ze hadden zelfs al bedacht dat de auto semi-autonoom moest kunnen rijden. Maar dat alles lijkt er nu toch niet meer van te komen. Harald Wester, CEO van Maserati, liet namelijk weten dat ze niet met een kleiner model dan de Ghibli of Levante zouden komen. “You don’t want to go down. You want to go up.”

Plannen

Wester refereerde met zijn uitspraak naar het feit dat er op grotere modellen een grotere winstmarge zit. Deze kan Maserati goed gebruiken. Daarom is er op dit moment ook geen ruimte voor een instap-Maserati. Dat zou dus inhouden dat de autofabrikant nu al afwijkt van de planning die vorig jaar gepresenteerd werd door toenmalig FCA CEO Sergio Marchionne.

Door het mogelijk schrappen van de kleinere auto kan Maserati wel alle focus leggen op een auto die we volgend jaar opgediend zouden moeten krijgen: de Alfieri. Deze auto werd in 2014 voor het eerst geïntroduceerd, maar is ondertussen al meerdere malen opgeschoven.

Maserati Alfieri

Alfieri

Alles wat we tot nu toe van de Maserati Alfieri gezien hebben oogt uitermate smakelijk. Nu staat de introductie van een productiemodel gepland voor de Autosalon van Geneve in 2020. De Alfieri zou er dan in drie smaken moeten komen: mild hybrid, plug-in hybrid en volledig elektrisch. Die laatste heeft dan drie elektrische motoren en vierwielaandrijving. De productie moet in 2021 of 2022 starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.