Autovisie
Autovisie Nieuws 19 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Marktintroductie Peugeot 508 uitgesteld

De Peugeot 508 berline en 508 SW komen later op de markt dan gepland. Reden is dat de fabrikant onvolkomenheden bij de afwerking van het interieur heeft ontdekt. De introductie van de berline loopt daardoor enkele weken vertraging op. De 508 SW zelfs enkele maanden.

De fabrikant vindt dat de lat voor de interieurafwerking hoger gelegd mag worden, nu het juist met de 508 een kwaliteitsslag wil maken. Het merk ziet zichzelf niet als een premiumfabrikant, maar wil wel aanhaken bij dergelijke autobouwers. De aanpassingen aan het interieur zijn in de afgelopen maanden aangepast, nadat het management, de kwaliteitscontroleurs en de autojournalisten daarover opmerkingen hadden geplaatst. Om de 508 direct goed in de markt te zetten, is besloten de lancering uit te stellen.

peugeot-508-first-edition-1

Derde kwartaal

De berline komt onveranderd als eerste. Hij rolt nog deze maand bij de dealers binnen, verzekert Peugeot. Het vijfdeursmodel stond oorspronkelijk voor oktober op de agenda. In februari zou daar dan de 508 SW bijkomen, maar doordat de Berline later arriveert, is gekozen om de stationwagon dan ook later te lanceren. De importeur houdt het derde kwartaal van 2019 als verkoopstart aan.

Plug-in Hybrid

De Peugeot 508 werd alweer afgelopen februari aan het publiek getoond. Vervolgens debuteerde de vijfdeursvariant op de Autosalon van Genève, een maand later. Afgelopen oktober presenteerde Peugeot de 508 SW, die op de Parijse autotentoonstelling direct ook als stekkerhybride stond. Met het model gaat het merk de strijd aan met de Opel Insignia, Ford Mondeo en Volkswagen Passat en Arteon. De eerste exemplaren die deze kant op komen, zijn de versies First Edition.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.