Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Man wint gloednieuwe Corvette C8, maar krijgt ‘m niet

Stel: je wint via een loterij een gloednieuwe sportauto, maar daarna blijkt dat je ‘m helemaal niet kunt krijgen. Enorme domper, toch? Het is precies wat er recent in de Verenigde Staten gebeurde. Een man won een Corvette, maar heeft die (nog lang) niet.

Dennis Kahler uit de Amerikaanse staat Georgia kocht eind vorig jaar een kraslot. De hoofdprijs daarvan bedroeg een gloednieuwe Chevrolet Corvette C8, plús nog eens 250.000 dollar. Een heerlijke prijs voor de autoliefhebber, dus. Want met dat bedrag kun je immers ook nog een ultieme familie-auto kopen.

Zelf configureren

Kahler won de prijs, en kon zich dus gaan verheugen op een nieuwe Corvette. De Georgia Lottery, die de prijs moest uitkeren, zou de winnaar een bedrag van 107.000 dollar ter beschikking stellen waarmee hij of zij een ‘Vette mocht gaan configureren. Elke dollar die er van dat bedrag zou overblijven, zou eveneens en dus bovenop die 250.000 dollar aan de winnaar worden uitbetaald.

Corvette C8
Dit is de Corvette zoals Kahler ‘m wil: in Rapid Blue met het Z51 Performance Package.

De Amerikaan wilde een Corvette C8 2LT in de kleur Rapid Blue en mét het optionele Z51 Performance Package. Die combinatie staat in de VS voor 80.465 dollar op de prijslijst. Dat zou betekenen dat Kahler ook nog eens een additionele 16,500 dollar op z’n bankrekening gestort zou krijgen. Perfecte deal.

Populair

Het probleem is nu dat de Corvette C8 nogal populair is. Vrijwel alle auto’s die Chevrolet dit jaar gaat bouwen, zijn namelijk al aan klanten verkocht. De Georgia Lottery had geen beste voorbereidingen getroffen op die situatie en kon eind december bij vrijwel geen enkele dealer een productieplekje bemachtigen om de specifieke bestelling van Kahler te kunnen doen. Five Star Chevrolet, een Corvette-dealer, had nog wél een plekje, wilde daarvoor een extra bedrag van 10.000 dollar uit eigen zak van Kahler voor ontvangen.

Bron: Corvette Forum/Carscoops

Waarschijnlijk zou het gros van de mensen die zo’n prijs wint direct die 10.000 dollar betalen, omdat de specifieke Corvette C8 die Kahler wilde bestellen toch al goedkoper was dan die 107.000 euro die er voor de auto was gereserveerd. Helaas hadden ze aan Kahler een taaie, want de beste man heeft in het verleden zelf bij een autodealer gewerkt. “Ik weet hoe de zaken daar gaan, dus ik ga niet extra geld betalen voor mijn auto die ik heb gewonnen”, zo schrijft de prijswinnaar op het Corvette Forum.

Tóch hulp

Door alle ophef die is ontstaan, is er een aantal dealers in de Verenigde Staten dat wel wil meehelpen om Kahlers prijs ook echt – en niet voor een hoger bedrag – te verzilveren. Helaas moet Kahler dan nog wel even op z’n auto wachten, want z’n ideale C8 staat op z’n vroegst pas aan het eind van 2021 op z’n stoep. De Georgia Lottery komt er in ieder geval het slechtst vanaf, want het laat hiermee zien totaal geen onderzoek te hebben gedaan in de werking van de autowereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Carscoops

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.