Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Man laat pizzaoven op peperdure Ferrari vallen

Fouten maken we allemaal wel eens. Deze bestuurder van een vorkheftruck had naast dat hij een foutje maakte ook nog enorme pech. Precies waar hij de pizzaoven liet vallen, stond een peperdure Ferrari.

Het ongelukje gebeurde in China en al snel werden er meerdere video’s op Twitter verspreid. Er zou enkel blikschade zijn ontstaan.

Man laat pizzaoven op peperdure Ferrari vallen

De man heeft de pizzaoven niet op zomaar een Ferrari laten vallen, maar op een peperdure F8 Tributo. Prijskaartje? Meer dan 3 ton!

De pizzaoven viel op de voorkant van de auto, niet op de motorkap. De motor ligt namelijk achter de voorstoelen. De krachtbron bestaat uit een V8 met een slagvolume van 3,9 liter. Deze motor won meerdere keren de titel ‘Engine of the Year’.

Waarom je de half miljoen euro kostende Ferrari Purosangue geen SUV mag noemen!

Met zijn 720 pk en 770 Nm aan koppel sprint de Italiaan in 2,9 seconden vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur. Het versnellen stopt pas bij 340 kilometer per uur.

Ferrari F8 Tributo over het circuit

De Ferrari F8 Tributo weegt slechts 1.330 kilogram en is daardoor een beest op het circuit. Ook het spoilerwerk draagt hieraan bij. De auto levert 15 procent meer neerwaartse druk ten opzichte van de 488 GTB. Hoe de rasechte Ferrari rijdt, laat Autovisie-redacteur Dries van den Elzen je in onderstaande video zien.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Zo’n Ferrari F8 Tributo, die wil je het liefst in zo origineel mogelijke staat houden en perfect bewaren. Niet omdat ze niet leuk zijn om mee te rijden, maar meer uit financieel oogpunt. Een F8 die overgespoten is door een ongeluk met een pizzaoven, is simpelweg minder geld waard dan een volledig originele.

Alleen blikschade door pizzaoven

Hoewel de gevallen pizzaoven op de Ferrari F8 Tributo een pijnlijk gezicht is, lijkt de schade relatief mee te vallen. Desondanks gaat de reparatie in de duizenden zo niet tienduizenden euro’s lopen.

5 bizarre regels waar Ferrari-eigenaren zich aan moeten houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.