Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jul 2017

M Performance-opsmuk voor BMW 6 Serie Gran Turismo

De BMW 6 Serie Gran Turismo is een hele verbetering ten opzichte van de 5 Serie Gran Turismo. Is ‘ie mooi? Mwoah! Kun je er optisch gezien nog wat van maken? Ja, als je er wat M Performance-onderdelen tegenaan gooit.

M Performance

BMW noemt de 6 Serie Gran Turismo “fascinerend elegant” en husselt dat later om tot “fascinerend estetisch” en “sportief elegant”. Wij houden het op “best geslaagd” en “niet meer zo’n aanslag op het netvlies als de 5 Serie Gran Turismo was”. Deze M Performance-onderdelen doen de GT echter goed. Zwarte afwerking hier, zwarte afwerking daar. Koolstofvezel hier, koolstofvezel daar. En natuurlijk grote 12 inch lichtmetalen wielen, met banden in de maat 245/35 R21 voor en 275/30 R 21 achter.

M Performance-uitlaat

Bij visuele aanpassingen alleen blijft het uiteraard niet. Voor de 630i en 640i heeft BMW bijvoorbeeld een sportuitlaatsysteem beschikbaar. Daarbij zijn er opgewaardeerde remmen (met rode remklauwen) en de nodige interieuraanpassingen, zoals een met Alcantara bekleed sportstuur en schakelflippers voor de achttraps Steptronic-automaat. De BMW 6 Serie Gran Turismo komt in november op de markt. Dan zijn ook gelijk de M Performance-onderdelen te bestellen.

BMW 6 Serie Gran Turismo schuift een Serie op