Lucid heeft weer pech, verlaagt productieaantallen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Flucid_air_9.jpeg)
Is er in het verleden een veelbelovende start-up geweest die zoveel tegenslagen heeft moeten overwinnen als Lucid Motors? Misschien wel, maar toch blijft het frappant hoe een bedrijf zo vaak zijn eigen verwachtingen moet temperen.
Ditmaal maakt Lucid bekend dat ze nogmaals hun eerder gecommuniceerde productieaantallen naar beneden bij moet stellen.
Problemen in de leveringsketen
Volgens CEO Peter Rawlinson komt de tegenvallende productie door leveringsproblemen. Hij geeft echter ook aan dat het probleem in kwestie inmiddels goed in kaart is gebracht en dat het met man en macht probeert de schade beperkt te houden.
1111 pk-sterke Lucid Air maakt gehakt van Porsche Taycan Turbo S
Rawlinson geeft bovendien aan dat Lucid op diverse gebieden het heft in eigen hand gaat nemen. Het wil minder afhankelijk zijn van derden. Daar heeft het naar eigen zeggen de juiste mensen voor aangenomen.
Pech, pech en nog eens pech voor Lucid
Lucid werd in 2007 opgericht en in 2014 begon het met produceren van elektrische auto’s. In 2016 kwam de start-up met de Lucid Air op de proppen en sindsdien moet het – net als vrijwel ieder automerk – de ene tegenslag na de andere verwerken. Met bekende oorzaken als een pandemie tot een chip- en grondstoffentekort. Dat is voor een jong bedrijf dat zijn eerst auto probeert te lanceren natuurlijk extra zuur.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Flucid_air_grand_touring_performance_57_068c052009ef0788.jpeg)
Het heeft ertoe geleid dat de productieaantallen die Lucid probeert te behalen telkens weer te ambitieus blijken te zijn. Het oorspronkelijke plan was namelijk om maar liefst 20.000 auto’s van de band te laten rollen. Al relatief snel bleek dat dat niet haalbaar was, dus kwam het met de wat conservatievere schatting van 12 tot 14 duizend exemplaren. Ook daar moet het nu dus op terugkomen.
Nu zegt het bedrijf dat het dit jaar slechts zo’n 6 á 7 duizend auto’s verwacht te produceren. We praten dan dus opeens over ongeveer een halvering.
Niet de enige problemen
Het blijft overigens niet alleen bij logistieke problemen. Het is ook al een aantal keren voorgekomen dat Lucid een groot deel van de geleverde auto’s terug moest roepen vanwege mogelijke productiefouten.
Dit is hoeveel een 1111 pk-sterke Lucid Air in Nederland gaat kosten
Eind mei moest het bijvoorbeeld meer dan 1.100 auto’s terugroepen vanwege foutieve bedrading in het instrumentarium. De kabelboom zou in contact kunnen komen met de stuurkolom waardoor het beeldscherm niet meer zou functioneren.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Flucid_air_grand_touring_performance_2.jpeg)
Eind februari ging het om een eventueel probleem met de veerpoten in een klein aantal modellen. Uit voorzorg riep het bedrijf meer dan 200 auto’s terug.
Lees ook:
Ook interessant
-
Problemen met de Lucid Air? Honderden auto’s teruggeroepen
-
Dit kost de Lucid Air Grand Touring in Nederland, goedkoper dan Tesla Model S?
-
Wordt deze Hyundai Ioniq 5 N een van de leukste elektrische auto’s?
-
Wordt dit de elektrische auto van het volk?
-
Woningtekort? Deze Skoda Enyaq iV camper is de oplossing!
-
Hoe sommige Nederlanders hun elektrische auto spotgoedkoop opladen
-
Nieuwe EU-regels maken het leven bezitters van elektrische auto’s makkelijker
-
Dit is Lamborghini’s eerste plug-in hybride V12: de Revuelto!
-
Uitgelekte beelden onthullen nieuwe Lamborghini Revuelto
-
Deze nieuwe Kia EV9 kan trekkracht downloaden
-
Duik in de prijslijst: de Xpeng P7, de ‘nieuwe’ Tesla-concurrent
-
Smart geeft een sneakpreview van zijn compleet nieuwe model