Stijn Kuster
Stijn Kuster | LinkedIn Nieuws 16 jan 2021

Lockdown-lol: vijf redenen waarom je je als autoliefhebber niet/wel hoeft te vervelen

Nu de lockdown is verlengd en we nog even moeten wachten op de vaccins, zijn er veel dingen die we moeten laten. Niet uit eten, geen stadje bezoeken en nog even niet op bezoek bij je familie. Hoewel het voor velen lange saaie en dagen zijn, willen wij de dag van een autoliefhebber een beetje leuker maken.

Nadat je het hele Autovisie Jaarboek hebt uitgelezen, wil je ook wel eens een andere omgeving zien. Daarom stellen wij vijf dingen op die je tijdens de lockdown wél kunt doen. Je hebt voor sommige activiteiten uiteraard wel een auto nodig. Heb je er geen? Dan kun je misschien gebruikmaken van een deelautoplatform.

1.Upgraden

Waar een deelauto misschien minder voor geschikt is, is upgraden. Maar hoe leuk is het om je eigen auto een stukje beter te maken? Een nieuw inlaat- of uitlaatsysteem, of een totaal ander kleur. Wij leggen uit wat de opties zijn en welke jij als autoliefhebber het beste kunt kiezen.

Nissan 350Z
Nissan 350Z

2. Ga auto’s spotten

En nee, niet met z’n allen naar de welbekende plekken in Laren en Amsterdam. Kijk ook eens naar de pareltjes die dichtbij huis staan. Loop een rondje door je dorp of stad en kijk wat voor bijzondere exemplaren er in de buurt staan. Eentje gevonden? Vergeet ‘m dan niet te plaatsen op Instagram met #Autospot en #Autovisie. Heb je een bijzonder of leuk exemplaar gevonden, dan komt hij in ons magazine onder de rubriek ‘Autospot’.

Porsche 911 GT3 - Autospot - Sjoerd van Bilsen - Autovisie.nl
Porsche 911 GT3
Foto: Sjoerd van Bilsen

3.Ga opzoek naar stuurmanswegen

Een bergpas in Polen of een slingerweg in het Duitse Pfalzer Wald, voor de rubriek stuurmanswegen zijn we stad en land afgereisd voor mooie routes waar je heerlijk kunt sturen. Maar nu willen we de reisbewegingen beperken en moeten we de wegen dichterbij huis zoeken. Wij vonden al wat leuke wegen rond bijvoorbeeld het Twentse Holten en het Gelderse Culemborg. Maar als autoliefhebber kun je ook zelf opzoek naar leuke dijkwegen en bosroutes in Nederland. Heb je een mooie route gevonden? Laat het weten met een video op Instagram met #Autovisie en wie weet rijden we binnenkort jouw favoriete weg, en maken we er een reportage over.

4.Ga opzoek naar je droomauto

Waar je vroeger naar de lokale autohandelaar moest om een tweedehands of nieuwe auto op de kop te tikken, gebeurt het meeste occasiononderzoek nu vanuit huis. Via Gaspedaal.nl kun je 124 unieke merken en 1612 unieke modellen vinden, voor ieder wat wils dus. Omdat we door de lockdown niet even naar de garage kunnen, bezorgen veel bedrijven nu zelfs de gekochte auto’s aan huis. Een auto kopen was nog nooit zo makkelijk! Weten waar je op moet letten bij de aankoop van een specifiek model? Bekijk dan hier onze koopwijzers.

gaspedaal.nl
Met een druk op de knop 317 Ferrari’s gevonden!!!

5.Bezoek een drive-thru

Hoewel je bij een drive-thru al snel denkt aan de gevestigde fastfoodketens, is dat weinig nieuws en juist een reden om je wél te vervelen. En ook een drive-thru bij de bouwmarkt, tuincentrum kun je moeilijk leuk noemen. Een enkele winkel of ondernemer heeft hier en daar wel zijn best gedaan om je drive-thru leuk te maken, maar die zijn zeldzaam. Ook de drive-in bioscoop, waar wij wel een fan van waren, is inmiddels al te massaal en kan niet plaatsvinden conform de coronamaatregelen. Helaas!

drive in bioscoop formule 1 zandvoort 2020
Deze drive-in bioscoop is helaas nu ook te massaal (Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Reageer op artikel:
Lockdown-lol: vijf redenen waarom je je als autoliefhebber niet/wel hoeft te vervelen
Sluiten