Remco Slump
Remco Slump Nieuws 29 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Little Yellow Duck? Dit zijn de gekste autonamen van de Shanghai Motor Show

Aziatische merken en autonamen is geen gelukkige combinatie. Zo gek als de Geely Beauty Leopard hebben we ze op de Shanghai Motor Show 2023 niet gezien, maar toch kwamen we een paar vreemde typeaanduidingen tegen.

Als je een lijstje opstelt met daarop de vreemdste en grappigste autonamen aller tijden, dan komt negenennegentig procent daarvan uit Japan, Zuid-Korea of China.

Gekste autonamen in Azië

Misschien speelt het feit mee dat Engels voor sommige Aziaten lastig is. Zelfs het inflight magazine van China Eastern Airlines staat vol met rare Engelse vertalingen. Dan laat je daar toch een Britse tekstschrijver naar kijken, zou je denken. Maar nee…

Autovisie Kennisquiz: Onhandig gekozen modelnamen

En zo gaat het kennelijk ook met auto’s. Anders hadden we geen pareltjes als de Isuzu Mysterious Utility Wizard, de Daihatsu Naked, de Honda LaGreat en de Honda That’s gehad.

Maar goed, door naar de Shanghai Motor Show, waar de Chinese autofabrikanten laten zien dat ze heel binnenkort hun Westerse concurrenten weleens zouden kunnen passeren. En toch kwamen we aantal vreemde modelaanduidingen tegen.

Geely Preface

Gave auto om te zien, maar afgaand op de naam vraag je je af: waar is de rest? Want als we Geely Preface vertalen naar het Engels staat er Geely Voorwoord.

Hyundai Mufasa

Geen Chinees merk, maar wel een Koreaans model voor de Chinese markt. De Hyundai Mufasa is gloednieuw en komt dit jaar op de markt. Nu maar hopen dat er geen concurrent met de naam Scar voorbijkomt om hem van de troon te stoten (Lion King gezien?).

Tank 300

Tank is een submerk van Great Wall Motors dat zich richt op SUV-modellen. We snappen het: bij het woord ‘tank’ denk je aan onverzettelijk en onoverwinnelijk. Op onze foto is het niet goed te zien, maar de Tank 300 lijkt best veel op de Ford Bronco.

Arcfox Kaola

Als je Arcfox Kaola googlet, dan verbetert de zoekmachine je automatisch. Want moet er niet Arcfox Koala staan? Dat zou je denken, zeker gezien het koalabeertje boven de typeaanduiding, maar nee…

Geely Panda Mini Little Yellow Duck Limited Edition

Geintje toch? Deze Geely Panda Mini Little Yellow Duck Limited Edition kun je toch niet echt kopen? Think again. Deze speciale uitvoering van de ontzettend leuke Geely Panda Mini is echt te koop, inclusief What the Duck!-sticker op de zijkant.

Ora Ballet Cat

Over deze schaamteloze Kever-rip-off hebben we het al gehad, als meest seksistische auto ooit gemaakt. Maar de naam is natuurlijk ook gewoon raar: Ballet Cat. Oh, er is ook nog een Funky Cat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.