Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze Lincoln met zelfmoorddeuren bleek heel gewild

Lincoln heeft in korte tijd alle tachtig exemplaren weten te verkopen van de bijzondere Continental Coach Door Edition waarvan de productie later dit jaar start. Alle exemplaren zijn een maand na de presentatie al vergeven.

Tachtig exemplaren allemaal vergeven

Angie Kozleski, Lincoln Global Communications Manager, kan bevestigen dat alle tachtig exemplaren vergeven zijn. Voor Amerikaanse begrippen was de sedan met zelfmoorddeuren vrij kostbaar. Lincoln vroeg 110.000 dollar per stuk, meer dan het dubbele waarvoor de normale Lincoln Continental in de prijslijst staat.

15,24 centimeter langere wielbasis

Ten opzichte van die standaard Continental heeft de Continental Coach Door Edition een 15,24 centimeter langere wielbasis. Die extra ruimte komt volledig ten goede aan de passagiers achterin.
Achterin installeert Lincoln twee luxe zetels, uiteraard afgewerkt met hoogwaardig leder.

Biturbo V6

Voor de aandrijving van de luxe limousine zorgt een biturbo 3,0-liter V6-motor met 406 pk en 542 Nm. De langere Continental heeft drie rijmodi: Normal, Sport en Comfort.

Extra lichting

Lincoln start pas aankomende zomer met de levering van de Continental Coach Door Edition. Vanwege het succes van deze versie komt Lincoln met een tweede lichting. Die extra oplage gaat mogelijk binnenkort al in de verkoop. Lincoln geeft liefhebbers die een exemplaar uit de eerste lichting zijn misgelopen zo een extra kans om toch een auto te bemachtigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.