Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Liefhebbers opgelet! Corvette-emoji’s voor iPhone en iPad

Herinneren jullie je die meesterlijke Porsche-emoji’s nog? Nou, de maker ervan heeft zijn digitale tekenpotlood nu gewijd aan het bekendste product uit het Amerikaanse Bowling Green, de Corvette. Het jammere wederom? Ze zijn alleen voor iOS10.

Het pakketje plaatjes is voor 0,99 euro te koop in de App Store en bestaat voor het moment uit zevenentwintig Corvettes. Alle C-generaties zijn terug te vinden (C1 tot en met C7), alsmede natuurlijk bijzondere modellen als de Grand Sport uit 1963, de Callaway Sledgehammer uit 1988 en de Indy 500-pacecar uit 1998. Grappige toevoegingen zijn de Corvette C3 uit de film Mad Max: Fury Road en de Corvette C4 die werd beschadigd door het zinkgat dat in 2014 in het National Corvette Museum openging.

LEES OOK: HEBBEN, HEBBEN! PORSCHE-EMOJI’S VOOR IPHONE EN IPAD

De emoji’s zijn getekend door ontwerper Kevin McCauley (ze zijn op zijn website Automoji.xyz allemaal te zien). In zijn Porsche-collectie zaten in het begin zestig auto’s, maar dat aantal is inmiddels gegroeid tot honderd. Wees dus niet teleurgesteld dat er momenteel nog maar zevenentwintig Corvette-emoji’s zijn, want McCauley schrijft dat hij het aantal regelmatig zal uitbreiden. Zit er een ‘Vette’ niet bij die er wel bij moet? Stuur McCauley dan een berichtje, want hij vraagt op zijn website zelf om verzoekjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.