Autovisie
Autovisie Nieuws 27 feb 2019

Lichte make-over voor Jaguar XE

Een kleine opfrisbeurt voor de Jaguar XE kon na vier jaar niet uitblijven. Zo is het interieur vernieuwd, oogt hij iets sportiever en heeft hij een slimmere achteruitkijkspiegel.

Volgens Jaguar oogt de XE door de aanpassingen lager en breder. Sportieve invloeden van de F-Type zien we terug in grotere ventilatieopeningen en gespierde rondingen. Deze zouden naast het uiterlijk ook de prestaties en aerodynamica ten goede komen.

Inspiratie

Naast het exterieur komt de F-Type ook terug aan de binnenkant. Zo vind je onder andere de automaathendel van het sportievere model terug in de volledig vernieuwde binnenruimte. Dat Jaguar inspiratie heeft opgedaan bij zijn andere modellen blijkt ook uit het intelligente stuurwiel, dat afkomstig is uit de I-Pace. Het nieuwe infotainmentsysteem komt eveneens uit de I-Pace en is door middel van twee touchscreens te bedienen.

D-segment

Door de nieuwe slimme achteruitkijkspiegel claimt de autofabrikant altijd perfect zicht naar achteren te bieden. Dit door een groothoeklens op de achteruitrijcamera. Hierdoor is een projectie van het achteraanzicht te zien op de digitale binnenspiegel. Volgens jaguar zelf is dit zelfs een primeur. Ook een inductielader voor je smartphone ontbreekt niet in dit nieuwe interieur.

Aandrijflijnen

De vernieuwde XE komt met drie verschillende aandrijflijnen, twee benzinemotoren en één dieselvariant. Jaguar claimt dat de 180 pk en 430 Nm sterke dieseluitvoering slechts 4,9 liter op de 100 kilometer zou verbruiken. De 2,0-liter benzinemotor is leverbaar als de P250 (250 pk) en de P300 (300 pk). De benzineversie met 300 pk gaat in 5,7 seconden naar de 100 km/h.