Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Lexus: ‘Traditionele sedan wordt met uitsterven bedreigd’

Lexus, wat zegt u nu? Het Japanse premiummerk roept dat het einde voor de traditionele sedan in zicht is. Tenminste, als die zo serieus en formeel blijft ogen als nu vaak het geval is.

lexus_ls_500h_4

Volgens Tokua Fukuichi, marketingdirecteur van Toyota, moeten sedans beter bij de tijd blijven, anders sterven ze uit. Tegen Automotive News zei hij dat Lexus dat laatste op twee manieren wil voorkomen. Moderne crossovers hebben uitstekende rijeigenschappen, aldus de Japanner, dus moeten de sedans van Lexus op dat gebied nog beter zijn. Daarbij zijn premiumklanten niet meer zo formeel ingesteld. Luxesedans kunnen daarom best hun haar losgooien.

LEES OOK: LEXUS LS F-SPORT ZEGT AAAAAAAAAAAAAA

Als voorbeeld noemt Fukuichi de nieuwe Lexus LS. Die heeft niet meer het traditionele sedansilhouet, volgens hem, maar lijkt meer op een fastback. En die look kan in de toekomst best opschuiven in de richting van de bijna sportwagenachtige Porsche Panamera, denkt Fukuichi. “Op een gegeven moment houdt de traditionele sedan gewoon op met bestaan. Crossovers bieden veel ruimte, een makkelijk instap en een hoge rijpositie. Bovendien rijden ze niet meer als ouderwetse SUV’s. Als sedans niet meer uitblinken qua design en sportiviteit is het gedaan met ze.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.