Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Lexus RX450h biedt twee extra zitplaatsen voor €3.900

De eerste zevenzits Lexus op de Nederlandse markt is een feit. De importeur van het Japanse merk voegt namelijk de RX450h L aan het leveringsprogramma toe. De L-uitvoering beschikt over een derde zitrij met twee extra zitplaatsen.

hev-suv-lexus-rx450h-002

Om tot een zevenzitter te komen, heeft Lexus niet de RX450 genomen en vervolgens in de bagageruimte een tweezits achterbank gezet. De designafdeling is er aan te pas gekomen, om de extra zitmogelijkheid te kunnen bieden. De ontwerpers hebben voor de L-uitvoering de gehele achterzijde van de RX450h hertekent. Door de achterzijde uit te bouwen is de totale wagenlengte met 11 cm toegenomen. Door tevens de stoelopstelling dermate neer te zetten, biedt de RX450h meer bewegingsvrijheid achterin dan een RX met louter een extra achterbank in de bagageruimte. Lexus RX450h L 01-Lexus-RX-450hL

Prijslijst

Lexus vraagt voor de zesde en zevende zitplaats een meerprijs van 3.900 euro. Dat brengt het prijskaartje van de zevenzitter op minimaal € 85.895,-. Op de prijslijst staan verschillende uitvoeringen. De Business Line voert de lijst aan. Hij beschikt standaard over onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding Newport, stoelverwarming en -koeling, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Daarnaast is de RX 450h L ook leverbaar als Luxury Line (vanaf € 89.595,-) en als President Line (€ 99.895,-).

Systeemvermogen

De RX450h L beschikt over een 3,5 liter V6-benzinemotor in combinatie met twee krachtige elektromotoren. Het systeemvermogen bedraagt 313 pk. Andere smaken zijn er niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.