Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Cabrioversie en F-variant van de Lexus LC in de maak’

Er komt niet alleen een cabrioversie van de Lexus LC, maar ook een sportievere F-variant. Die laatste komt boven de LC 500 te staan en wordt naar verluidt aangedreven door een 600 pk sterke twinturbo V8.

lexus-lc-500-structural-blue-edition

Bronnen binnen Lexus vertelden aan het Britse Auto Express dat voor de open LC al groen licht is gegeven. De LC F zou op het punt staan om door het topmanagement goedgekeurd te worden. Lexus-topman Yoshihiro Sawa zei al eerder: “Ik hoop dat er in de nabije toekomst een cabrio komt. Die hebben we nodig in de luxemarkt. We bekijken de mogelijkheden. En ja, technisch is het mogelijk.”

Saai merk

Momenteel levert Lexus de LC als 500h (359 pk) en 500 (477 pk). De mogelijke LC F zou niet de 5,0 liter atmosferische V8 van de LC 500 krijgen, maar een nieuwe 4,0 liter twinturbo V8 met zo’n 600 pk. “Een performanceversie van de LC is een goede kans”, aldus Sawa. “De perceptie van Lexus wordt beter. We waren een saai merk, maar we zijn aan het veranderen. We moeten constant de druk erop houden, anders worden we weer saai.”

Epische soundtrack

De Lexus LC 500h haalt zoals gezegd 359 pk uit zijn hybride-aandrijflijn (3,5 liter V6 en elektromotor). Hij gaat daarmee in 4,7 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een top van 250 km/h. De Lexus LC 500 doet de standaardsprint in 4,4 seconden en gaat uiteindelijk 20 km/h harder. Zijn atmosferische achtcilinder zorgt daarbij voor een epische soundtrack.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.