Autovisie
Autovisie Nieuws 13 sep 2018

Lexus ES eerste met camera’s als buitenspiegels

Die arme Audi E-Tron! Eerst werd zijn introductie uitgesteld – waardoor de Mercedes-Benz EQC eerder werd onthuld – en nu pakt Lexus een belangrijke primeur van de elektrische SUV af: camera’s als buitenspiegels. Het Japanse merk past die nu al toe op de ES.

lexus-es300h-green-hybrid-rear-view-cameras-2018-1

De timing kan geen toeval zijn. Lexus heeft er ongetwijfeld voor gekozen om dit nieuws nu – dagen voor de onthulling van de Audi E-Tron – naar buiten te brengen. In Japan brengt het luxemerk van Toyota de ES met ‘virtuele buitenspiegels’ op de markt. Die projecteren hun beelden op kleine schermpjes onderaan de a-stijl. Volgens Lexus zorgt het gebrek aan traditionele spiegels voor minder luchtweerstand en minder windgeruis.

Audi E-Tron

Audi trekt volgende week het doek van de E-Tron. De volledig elektrische SUV komt begin 2019 op de markt, ruim drie maanden na de vernieuwde Lexus ES. Hij heeft een 95 kWh-accupakket en een WLTP-actieradius van zo’n 400 kilometer. In Nederland gaat de E-Tron ruim 80.000 euro kosten en daarmee begeeft hij zich in het vaarwater van de Jaguar I-Pace.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.