Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Lexus bevestigt komst Lexus LC Convertible

Lexus bevestigt wat Autovisie afgelopen maart al wereldkundig maakte. Toyota’s luxemerk neemt de Lexus LC Convertible in productie.

Lexus LC Convertible 

De open vierzitter komt pas in 2020 op de Nederlandse markt. In welke motorversies en met welke aankleding, is nog niet bekend. De fabrikant maakt die details in een later stadium bekend. vast staat dat de conceptversie nagenoeg onveranderd in productie gaat. De softtop blijft voor het 2+2-model behouden.

De LC Convertible Concept beleefde zijn Europese showdebuut op de Autosalon van Genève 2019, die in maart werd gehouden. In gesprek met een hooggeplaatste functionaris van Lexus kreeg Autovisie toen al te horen dat de Japanse autobouwer de LC Convertible Concept zou doorontwikkelen tot productiemodel. Het studiemodel was al productierijp. Nu de auto in een gecamoufleerde vorm deelneemt aan het Goodwood Festival of Speed dit weekeinde, vindt de autobouwer het tijd om ook de rest van de wereld te informeren.

Linnen dak

De Lexus LC Convertible wordt de derde open auto van het merk. De Japanners brachten twintig jaar geleden een studiemodel onder de naam SC uit. Enkele jaren later kwam de wagen als SC430 op de markt. Later volgde een open variant van de tweede generatie IS, de IS250C. Beide types beschikten over een inklapbare hardtop. Voor de LC Convertible kiest Lexus nu voor het fraaiere linnen dak.

Zoals Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in Sjoerds Weetjes vanaf de Autosalon van Genève 2019 al onthulde, de LC Convertible gaat in productie (op 8 minuut 15 sec.)

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.