Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 18 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Levering nieuwe Volkswagen Golf uitgesteld door softwareprobleem

Volkswagen heeft opnieuw te maken met softwareproblemen in zijn auto’s. Nu gaat het om de nieuwe Golf, waardoor de levering van nieuwe auto’s is uitgesteld.

Softwareproblemen zijn niet nieuw voor Volkswagen. De afgelopen maanden wordt de marktintroductie van de ID.3 immers al geteisterd door dergelijke problemen. Volgens allerlei bronnen zou de langverwachte elektro-auto daarom niet op tijd kunnen verschijnen. Dat sprak Volkswagen enkele weken geleden overigens duidelijk tegen: het is er zeker van dat het de auto’s deze zomer gaat leveren. Of dat ook echt lukt gaan we dus meemaken.

Nieuwe problemen

Nu steken er echter problemen op met de Golf 8. De functie waarmee het voertuig automatisch contact opneemt met hulpdiensten in het geval van een noodsituatie, zou niet juist werken. En dat is problematisch, omdat een dergelijke functie inmiddels al twee jaar verplicht is in Europa.

Het is nog onduidelijk hoeveel auto’s die inmiddels al rondrijden, met dit probleem kampen. Volkswagen beslist de komende dagen of het noodzakelijk is om een terugroepactie uit te voeren. Het merk werkt op dit moment hard aan een software-update. De Duitse autobouwer blijft nieuwe voertuigen produceren, maar wacht met de aflevering van auto’s.

Niet de eerste keer voor de Volkswagen Golf

Het is overigens niet voor het eerst dat Volkswagen problemen heeft met de nieuwste Golf. Vorig jaar werd de marktintroductie van het model ook al uitgesteld door – ook hier – softwareproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.