Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Hebben, hebben, hebben! Lego Technic Porsche 911 GT3 RS

Grapje van Lego en Porsche. Deze 911 GT3 RS stond in januari ‘gecamoufleerd’ op de Toy Fair in Nürnberg. Nu is het 300 dollar (zo’n 270 euro) kostende bouwpakket officieel.

lego-technic-porsche-911-gt3-rs-is-a-110-scale-lava-orange-model-costs-299_3Lego heeft de Lego Technic Porsche 911 GT3 RS in samenwerking met Porsche ontwikkeld. Het model heeft een schaal van 1 op 8 en is 57 cm lang, 25 cm breed en 17 cm hoog. Vanaf 1 juni gaat de 911 in de verkoop via Lego.com en dertien geselecteerde winkels in Duitsland en Oostenrijk. Met ingang van 1 augustus wordt het pakket ook beschikbaar in andere winkels.

“Een ander hoogtepunt is de functionele viertrapsautomaat met dubbele koppeling”

De GT3 RS heeft deuren die open kunnen, een eveneens te openen bagageruimte waar een koffer in ligt en een werkende motorkap met daaronder een zescilinder boxermotor met beweegbare zuigers. Een ander hoogtepunt is de functionele viertrapsautomaat met dubbele koppeling, die te bedienen is met flippers achter het stuur in de cabine.

LEES OOK: PIJNLIJK – PORSCHE 911 GT3 RS BELANDT IN WATER

De achterspoiler is verstelbaar en het dashboardkastje kan open. In die laatste zit een uniek serienummer, waarmee via Lego.com bij de GT3 RS horende content gedownload kan worden. Voordat je de Porsche in elkaar hebt, ben je echter wel even bezig, want de 911 bestaat uit 2704 onderdeeltjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.