Deze klassieke Porsche 911 Turbo is voor iedereen

Een klassieke Porsche 911 Turbo is voor veel liefhebbers net zo begeerlijk als onbetaalbaar. Lego komt hen nu tegemoet met weer een heerlijk bouwpakket.

Wie van Lego en auto’s houdt, heeft veel te kiezen. De beroemde Deense speelgoedmaker onthulde vorig jaar al een aantal gave bouwpakketten, van bijvoorbeeld de Lamborghini Sián, de Bond-DB5 en de Volkswagen T1. Daar voegt het nu opnieuw een icoon aan toe: de Porsche 911 Turbo.

Ducktail

Het Lego-model bevat uiteraard alle elementen die de eerste 911 Turbo zo bijzonder maken. Denk aan de uitgeklopte wielkasten en de brede schouderpartij, de enorme ‘ducktail’ en de zescilinder boxermotor – mét turbo en intercooler – op de achteras. Ook de Turbo-stickers en de bredere achteras van de originele 911 Turbo komen terug op dit Lego-model.

Lego heeft ook het interieur van de 911 Turbo goed bestudeerd. Kijk bijvoorbeeld naar de stoelen, die zijn uitgevoerd in een donkere, oranje tint, zoals je een levensechte 911 Turbo destijds ook kon bestellen. Ook de handrem, versnellingspook en het stuurwiel komen terug op deze plastic kopie. De voorstoelen kunnen overigens naar voren geklapt worden, zodat Lego-poppetjes achterin kunnen ‘plaatsnemen’.

911 Targa

Ben je een grotere fan van de Targa-variant van de allereerste 911 Turbo? Geen probleem! Het bouwpakket is zo gemaakt dat je het dak kunt verwijderen, zodat de Coupé transformeert in de Targa-uitvoering. Het dak kun je dan opbergen in de neus van de 911. Uiteraard verwissel je de achterruit van de Coupé dan door het gebogen exemplaar van de Targa. Overigens is de eerste en originele 911 Turbo Targa zeer exclusief, want Porsche bouwde maar 297 exemplaren van die carrosserievariant (enkel met 3,3-liter boxermotor).

“Toen we de auto aan het ontwerpen waren, was het een enorm moeilijke beslissing om er een Coupé of Targa van te maken”, zegt Mike Psiaki, Design Master bij Lego. “Daarom hebben we maar besloten om beide varianten mogelijk te maken.”

Speciale aanbieding

Geheel in de stijl van Porsche heeft Lego een speciale aanbieding voor de vroege kopers. De eerste eigenaren krijgen een certificaat van bezit, een kleine Porsche-portomonnee en vier unieke en kleine posters, die allemaal een kopie zijn van de originele advertenties uit de jaren 70 en 80. Wie dat wil, moet er snel bij zijn. Én lid zijn van Lego’s (gratis) VIP-programma, want alleen dan kun je ‘m al vanaf 16 februari online bestellen. De reguliere verkoop start op 1 maart.

De prijs bedraagt overigens 129,99 euro. Voor dat geld krijg je een bouwpakket dat bestaat uit 1458 stukjes, waarmee je een Porsche creeert die 10,8 centimeter hoog, 16 centimeter breed en 35,5, centimeter lang is.