Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 okt 2019

Land Rover Defender wordt op afstand bestuurbaar

De Land Rover Defender is erg goed ontvangen en het wordt alleen maar beter. Tenminste, als we Land Rover mogen geloven. De fabrikant wil de auto namelijk ook op afstand bestuurbaar maken.

Land Rover Defender 2020

De nieuwe Land Rover Defender moet op papier zijn mannetje zeker staan zodra hij van de gebaande paden gaat. Maar dat neemt niet weg dat hij niet in lastige situaties terecht kan komen. Situaties waarbij de bestuurder eigenlijk van buitenaf zou willen sturen omdat hij dan meer overzicht heeft. Als het aan Land Rover ligt dan kan dat ook binnenkort.

Prototypes

Stuart Firth, hoofd product engineer van de Defender, laat aan AutoCar weten dat de nieuwe Land Rover eigenlijk al in staat is om dit kunstje te flikken. “Op het gebied van zijn architectuur is de auto al in staat om dit te doen. We weten ook al hoe we het kunnen doen en we hebben al getest met prototypes.”

Het systeem moet gebruik maken van de aanwezige systemen in de Defender die het nu al mogelijk maken om bijvoorbeeld door de motorkap te kijken. Land Rover noemt dit het 3D Scout-systeem. Hierdoor kan er een virtueel beeld gecreëerd worden op afstand waardoor de auto te manoeuvreren is. Heel ver kan de bestuurder overigens niet gaan staan. Hij moet binnen bereik van de ‘Activity Key’ blijven.

Spotten

De nieuwe Defender mag dan wel geavanceerde systemen hebben en beter zicht uit de auto bieden dan zijn voorganger, volgens Firth is dit absoluut geen vervanger voor het spotten van de auto vanaf een afstandje. “Als je alleen bent en je bent op een moeilijk punt terecht gekomen, dan kan je uit de auto stappen en jezelf ‘spotten’,” voegt hij toe.

Streamen

Naast het op afstand bestuurbaar maken van de Defender wil Land Rover de nieuwe technologie in de auto ook voor iets heel anders gebruiken: het live streamen van de reis. Eigenaren van de nieuwe auto moeten de optie krijgen om via de internetverbinding van de auto, het Land Rover Electronic Vehicle Architecture (EVA 2.0) entertainmentsysteem en het Online Pack hun reis live te delen met internetgebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.