Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Land Rover presenteert Defender voor echte James Bond-fans

In de nieuwste James Bond-film ‘No Time To Die’ maakt de Engelse spion naast veel Aston Martins ook gebruik van Land Rovers. De fabrikant presenteert ter ere van dit optrede een gelimiteerde James Bond-editie van de Defender.

Al 38 jaar werken de producenten van de films van James Bond samen met de Britse autofabrikant. In teasers van de film is te zien hoe 007 naast de Defender ook met twee Range Rovers Sport SVR, een Range Rover Classic en een Land Rover Series III rijdt.

Altijd de krachtigste Land Rover Defender

De Land Rover Defender James Bond is als korte 90 en 110 te bestellen. Keuze uit een aandrijflijn is er niet. Hij beschikt altijd over een 5,0-liter V8 met supercharger, goed voor een vermogen van 525 pk.

Land Rover Defender, James Bond

De krachtigste Defender ooit sprint van 0 naar 100 km/h in 5,2 seconden en stopt pas met versnellen bij 240 kilometer per uur.

Een James Bond-design

Qua prestaties verandert er dus niets aan de 007-uitvoering, enkel het design is aangepakt. De volledig zwarte Defender draagt 22-inch lichtmetalen wielen en heeft opvallende Xenon Blue-remklauwen.

Land Rover Defender, James Bond

Loop je ’s avonds op je Defender af, dan word je verwelkomd door een 007-logo dat vanuit de spiegel op de grond schijnt. Ook de instaplijst op de dorpel en de een ‘one of 300’-badge in het interieur laat weten dat je een speciale editie rijdt. Start je vervolgens de auto dan laat het infotainment een James Bond-opstartanimatie zien.

Gelimiteerd en erg prijzig

In totaal worden slechts 300 exemplaren gebouwd van de volledig zwart uitgevoerde 007-versie. In Nederland moet je – mede door de dikke V8 – 218.428 euro neerleggen voor het ‘90’-model. Wil je meer ruimte dan ben je 223.837 euro kwijt voor de langere ‘110’-variant.

Land Rover Defender, James Bond

Wil je de Land Rover Defender en James bond in actie zien? De film ‘No Time To Die’ gaat 30 september (eindelijk) in première.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.