Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 jul 2019

Land Rover Classic waardeert oude Defenders op

Was je ook zo gecharmeerd van de Land Rover Defender Works V8 maar greep je ernaast, dan heeft Land Rover Classics nu misschien een oplossing voor je. Het merk biedt nu namelijk pakketten aan waarmee oude Defenders worden opgewaardeerd. 

Land Rover Classic Defender Works Upgrade

Vorig jaar presenteerde Land Rover de Defender Works V8. Dat was de snelste Defender die ooit uit de fabriek is komen rollen, want die auto kreeg 405 pk en 515 Nm mee. Sprinten naar de 100 km/h ging in 5,6 seconden, de topsnelheid was begrensd op 170 km/h. In totaal werden er 150 exemplaren gebouwd, die al snel werden uitverkocht voor zo’n €170.000 per stuk. De vraag naar zo’n Defender Works V8 bleef echter bestaan, waardoor Land Rover Classics die mensen nu een beetje tegemoet komt.

Pakket

Zij hebben namelijk ‘upgrade kits’ gelanceerd, waarmee reguliere Defenders worden opgewaardeerd. De motor, wielen, ophanging en remmen worden met zo’n pakket onder handen genomen. Defenders die gebouwd zijn tussen 1994 en 2016 komen in aanmerking voor zo’n pakket.

De ‘Suspension Upgrade Kit’ past op Defenders gebouwd vanaf 2007. Met dat pakket wordt de ophanging aangepast voor meer dynamiek en comfort op de weg. Ook krijgt de auto betere dempers en een anti-rolbeugel. Wil je dat op een 110 plaatsen, dan kost zo’n pakket €2.450,98. Heb je een kleinere 90, dan kost het €1.988,39. Wil je betere remmen met betere klauwen en blokken, ga dan voor de ‘Handling Upgrade Kit’. Dat kost je wel minstens €10.872.

Vermogen

De goedkoopste optie is de 18-inch ‘zaagtandwielen’ die €471 per velg kosten. Wil je nou helemaal niet kiezen, dan kun je jouw Defender 2.2-liter TDCi naar Land Rover Classic brengen om ‘m volledig te laten opwaarderen. Dat kost €18.537,20 en dan krijg je alle beschikbare upgrades op je auto. Het vermogen wordt dan met 39 pk opgekrikt naar 162 pk. Niet zoveel als de originele V8 van Land Rover Classic, maar wel een verbetering van zo’n 30%. Om het goed te maken, plakt Land Rover Classic dan wel wat mooie emblemen op je auto.

Land Rover Classic Defender Works Upgrade

Overigens staat de nieuwe Land Rover Defender op het punt van verschijnen. Die SUV neemt afscheid van het hoekige en iconische design van de oude Defender en wordt een heuse ‘lifestyle-SUV’. De eerste twee versies, de 90 en 110, staan voor volgend jaar op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.