Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 21 jul 2020

Lamborghini Urus tikt 10.000 aan

Twee jaar na de marktintroductie is het tijd voor een bescheiden feestje in Sant’Agata Bolognese. De Lamborghini Urus viert een mijlpaal.  Dat is geen reden voor een speciaal model maar wel introduceert men speciale kleuren.

De mijlpaal is dan ook niet vreselijk bijzonder: er zijn 10.000 exemplaren van de Duits/Italiaanse SUV van de band gerold. De Lamborghini Urus is daarmee de Aventador gepasseerd (net onder de 10.000 gebouwde exemplaren), en gaat achter de Gallardo aan. Van de Gallardo zijn 14.022 stuks van de band gerold en de Huracán-teller is inmiddels voorbij de 15.000 exemplaren.

Lamborghini Urus Pearl Capsule
Lamborghini Urus Pearl Capsule. Bron: lamborghini.com

Lamborghini Urus Pearl Capsule

Nieuw bij Lamborghini is de Urus ‘Pearl Capsule’. Deze Lambo-SUV is uitgevoerd in een speciale en felle parelmoer lakkleur, die is opgebouwd uit vier laklagen. Je kunt kiezen uit drie kleuren: Giallo Inti (geel), Arancio Borealis (oranje) en Verde Mantis (groen). Dat zijn alledrie opvallende kleuren die thuishoren op een dikke Lambo. Om de auto verder af te werken en te onderscheiden van een normale Urus zijn het dak, de diffuser, de spoilerlip en andere details glanzend zwart gespoten. De Urus Pearl Capsule wordt volgend jaar als extra model toegevoegd naast de normale Urus, en het kleurenpalet wordt in aanloop daarvan verder uitgebreid.

Russische bestemming

Het tienduizendste exemplaar van de snelle SUV is bestemd voor een Russische klant. De Urus is uitgevoerd in de matzwarte kleur ‘Nero Noctis Matt’, aangevuld met het koolstofvezel exterieurpakket. Het interieur is eveneens in zwart uitgevoerd met oranje details, en ook daar zijn veel koolstofvezel elementen terug te vinden. Niet de meest opvallende combinatie op een Lambo dus, maar misschien wil die klant ook niet teveel opvallen. In hoeverre dat mogelijk is, is een tweede…

Sinds de introductie in 2017 heeft de Urus een grote bijdrage geleverd in de stijging van de verkoopcijfers bij Lamborghini. Het eerste volledige jaar dat de Urus leverbaar was is 2019, en in dat jaar zijn er maar liefst 4.962 exemplaren verkocht. Benieuwd hoe deze super-SUV rijdt? Bekijk hier onze test!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.