Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 23 sep 2015

Lamborghini Miura weer bij de tijd

Freelance automotive designer Marco van Overbeeke droomt graag over een nieuwe Lamborghini Miura. Met de nodige inspiratie in zijn achterhoofd ontwierp hij met behulp van Photoshop een moderne interpretatie van de wereldberoemde supercar. Het resultaat zie je hier!

“De Miura is altijd mijn lievelingsauto geweest”, zegt Marco in een reactie. “Tussen mijn werkzaamheden door denk ik altijd over de auto na. Ik heb meer Miura-ontwerpen gemaakt en zo nu en dan publiceer ik wat foto’s. Die worden nu door meerdere titels opgepakt.”

“De oorspronkelijke Miura is ontworpen in een tijd toen mensen ontwierpen wat ze mooi vonden”

Van Overbeeke is begonnen met een foto van de Asterion. “Op basis daarvan ben ik vervolgens de Miura vorm gaan geven. Uiteindelijk is er helemaal niets meer over van de Asterion.” De Miura is volgens de ontwerper een auto die tot de verbeelding spreekt. “De oorspronkelijke Miura is ontworpen in een tijd toen mensen ontwierpen wat ze mooi vonden. Zo’n auto moet er opnieuw komen. Het maakt mij niet uit of dat een project van Lamborghini zelf wordt of van een andere partij, maar een opvolger van de Miura moet er gewoon komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.