Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2017

Lamborghini komt binnenkort met een nieuwe ‘one-off’

Althans, Lamborghini noemt het een one-off, ook al worden er meerdere exemplaren van de bijzondere supersporter gebouwd. Net als van de Centenario komen er ook van de nog naamloze opvolger slechts een handjevol.

Lamborghini Centenario

Maurizion Reggiani, ontwikkelingsdirecteur bij Lamborghini, onthulde het nieuws op de IAA aan het Australische CarAdvice. “Binnenkort laten we onze belangrijkste klanten een nieuwe auto zien”, zei hij. “Wat wij noemen: een one-off.” Volgens Reggiani zal het publiek echter pas begin volgend jaar kennismaken met de zeldzame supersportwagen. Op de Autosalon van Genève zal dat waarschijnlijk zijn.

Uitverkocht

“Voor ons is een one-off een auto die we in een kleine oplage bouwen”, aldus Reggiani. “Het is manier om nieuwe designelementen en nieuwe technologie te introduceren, zoals we met de Centenario deden. […] We laten onze trouwste klanten weten dat de auto eraan komt. Meer hoeven we niet te doen. Als hij aan het publiek wordt getoond, is hij al uitverkocht.”

Aventador J

Lamborghini heeft in 2012 een echte one-off gebouwd, de Aventador J. Van de Centenario werden twintig coupés en twintig Roadsters geproduceerd. De Veneno en Veneno Roadster kwamen niet verder dan respectievelijk vijf (drie voor klanten) en negen. Van de Reventón, Reventón Roadster en Sesto Elemento kwamen er twintig, vijftien en wederom twintig.

Sjoerds Weetjes #38: wat maakt de Lamborghini Centenario zo speciaal?