Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 14 apr 2022

Lamborghini introduceert laatste Huracán

Er zijn al talloze varianten van de Huracán de revue gepasseerd. Van de bloedsnelle Perfomante tot de iets minder extreme Evo. Nu wordt de Tecnica aan het modellengamma toegevoegd. Het hoofdstuk Huracán zal met de komst van de Tecnica afgesloten worden.

Lamborghini heeft de Tecnica ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar zowel een waanzinnige als een comfortabele rijervaring. Dat is in de eerste plaats te merken aan de motor waar de Tecnica de beschikking over heeft.

Beste van twee werelden

Het nieuwe model krijgt namelijk dezelfde motor als de extreme Huracán STO. Deze krachtbron zorgt in de Tecnica voor 565 Nm bij 6500 tpm en 640 pk. Daarmee heeft de fonkelnieuwe bolide slechts 3,2 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/h aan te tikken. Bovendien heeft de auto behoorlijk wat gewonnen op het gebied van aerodynamica ten opzichte van de Evo. De Tecnica heeft 20 procent minder luchtweerstand en 35 procent meer aerodynamische efficiëntie.

De Tecnica is wel degelijk achterwiel-aangedreven, maar de uitgebreidere controlesystemen moeten ervoor zorgen dat de auto ook op de lokale weg op zijn gemak is.

Nieuw design

De laatste Huracán ziet er op een aantal gebieden anders uit. De auto is iets meer dan zes centimeter langer dan de Evo waardoor hij wat lager en breder lijkt. Het geeft hem een agressievere look. Het achterste deel van de raamlijn is wat langer waardoor je wat meer kan zien als je achterom kijkt. Bovendien heeft de Tecnica een gefixeerde spoiler. Deze is niet alleen om de auto er nog sportiever uit te laten zien, maar heeft ook een praktische functie. Deze moet de Tecnica namelijk van meer downforce voorzien.

Einde van een tijdperk

De Tecnica leidt zoals gezegd het einde van een tijdperk in. De Huracán verbeterde binnen 5 jaar na zijn introductie in 2014 al de verkoopcijfers van de Gallardo. De voorganger van de Huracán. De Gallardo werd bovendien 10 jaar lang verkocht. Het laat de gigantische populariteit van het model zien. Lamborghini heeft ondertussen ontzettend veel verschillende varianten van de Huracán ontworpen. Van racemonsters als de ‘Super Trofeo Evo’ tot de LP Polizia, die speciaal voor de Italiaanse politie werd ontworpen. Nu mag dus het laatste model zich bij dat rijtje voegen. De opvolger van de Huracán komt in 2024 en wordt een stekkerhybride.

Niet alleen de Tecnica is de laatste variant van een geliefd model van Lamborghini. Ook de Aventador is inmiddels aan vervanging toegekomen. Aan de Aventador Ultimae de eer om de legendarische V12 van een afscheidstournee te voorzien. Ook de V12 zoals we hem kennen komt namelijk niet meer terug. In de toekomst mogen we ook hiervan een stekkerhybride verwachten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.