Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2019

Lamborghini CEO: “Geen volledig elektrische Lamborghini”

Lamborghini komt niet met een volledig elektrische supercar. Wel heeft het merk plannen voor plug-inhybrides. Dat heeft Stefano Domenicali gezegd tegen het Duitse Welt.

Batterij-elektrische auto’s

In de auto-industrie wordt breed ingezet op batterij-elektrische auto’s en op autonoom rijden. Sportautobouwer Lamborghini wil hier ver van weg blijven. “Een Lamborghini met batterij-elektrische aandrijving zal in de nabije toekomst niet bestaan”, zegt hij. “Wel zullen we de volgende modelgeneratie van onze supercars met plug-in hybride technologie aanbieden.”

Urus

Van autonoom rijden moeten ze bij Lamborghini logischerwijs helemaal niets weten. In modellen van het liefhebbersmerk moeten eigenaren zelf rijden. Daar draait het volgens de topman om bij een Lamborghini. Porsche vaart ten opzichte van Lamborghini een andere koers. Porsche komt wel met volledig elektrische auto’s en zet ook deels in op autonoom rijden.

Verkoopcijfers

In 2018 verkocht Lamborghini in totaal 5.750 auto’s. In 2019 hoopt het merk uit te komen op ongeveer 8.000 exemplaren, mede geholpen door de immens populaire Lamborghini Urus. De Urus is goed voor bijna 33 procent van de omzet.