Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Centenario: Voor Ferruccio’s verjaardag

Het is honderd jaar geleden dat Ferruccio Lamborghini werd geboren, dus geeft zijn eigen merk hem postuum de Centenario cadeau. De op de Aventador gebaseerde supersporter haalt 770 pk uit een 6,5 liter V12.

Het is de bekende motor die Lamborghini al jaren gebruikt. In de Aventador produceert hij 700 pk en in de Aventador SV 750 pk. Hij is voor de Centenario dus licht gekieteld, een trucje dat Lamborghini ook al uithaalde met de Reventón (die een marginaal opgepepte Murcielago-motor had).

LEES OOK: VIDEO – LAMBORGHINI HURACÁN SPYDER LP610-4 REVIEW 

Door kwistig gebruik te maken van koolstofvezel is het Lamborghini gelukt om het gewicht van de Centenario op 1520 kg te krijgen (een Aventador is 55 kg zwaarder). Er worden in totaal niet meer dan veertig exemplaren gebouwd, verdeeld over twintig coupés en twintig roadsters, die allemaal al zijn verkocht.

Als de eigenaren hun Centenario’s daadwerkelijk gaan gebruiken (wat erg onwaarschijnlijk is) dan kunnen ze ermee in 2,8 seconden van stilstand naar 100 km/h sprinten. De topsnelheid van de extreme Lamborghini ligt op ruim 350 km/h. Wat hij kost is irrelevant, maar voor wie het toch wil weten: 1,75 miljoen euro, exclusief belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.