Autovisie
Autovisie Nieuws 3 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lada Vesta Sport: snelle Ladaaaa!

Lada presenteert op de Moscow Auto Show niet alleen de 4×4 Vision Concept, maar ook deze Lada Vesta Sport, het topmodel van de Vesta-familie.

Sportievere look

De Lada Vesta Sport krijgt niet alleen een sportievere look door middel van andere bumpers, sportieve wielen en subtiele rode accenten in het in- en exterieur. Lada geeft het model ook daadwerkelijk wat vermogen.

Genoeg vermogen

Onder de motorkap ligt een gekietelde variant van de 1,8-liter viercilinder benzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De motor levert 145 pk bij 6.000 toeren per minuut en 182 Nm bij 3.600 toeren per minuut. Dat is genoeg power voor een 0-100-sprint van ongeveer tien seconden en een topsnelheid van 193 km/h. Lada heeft daarnaast de wielophanging met 16 mm verlaagd voor een sportiever rijgedrag.

Koolstofvezellook

In het interieur bespeuren we sportstoelen met Sport-opdruk, sieraccenten op het dashboard in koolstofvezellook en klokken met rode omranding. En kijk ook vooral naar het stuurwiel: jawel, een rode 12-uursmarkering! Aluminium voetpedalen maken het Russische feest helemaal compleet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.