Autovisie
Autovisie Nieuws 1 sep 2016

Laatste kans om nieuwe Ferrari LaFerrari te kopen

Niet 499, maar 500 stuks. Ferrari heeft besloten om nog één LaFerrari te bouwen. Niet om er fors aan te verdienen, maar om de slachtoffers van de aardbeving in Italië mee te steunen.

laferrari_4

Veiling

Sergio Marchionne, de grote baas van Ferrari, heeft aangekondigd dat de laatste LaFerrari geveild zal gaan worden. De opbrengst van die veiling zal volledig gebruikt worden om de slachtoffers van de zware aardbeving in het land te helpen. Bij de beving kwamen meer dan 250 mensen om het leven. De opbrengst zal waarschijnlijk meer dan 2,5 miljoen euro bedragen. Op dit moment brengen andere exemplaren van de auto al vergelijkbare bedragen op in veilingen. Bij deze komt er nog eens bij dat het de aller-allerlaatste is en dat het voor een goed doel is.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE TV: FERRARI CALIFORNIA T H.S. VS MERCEDES-AMG SL 63

LaFerrari Spider

De productie zal niet volledig opnieuw opgestart moeten worden. Ferrari is nog niet begonnen met de productie van de LaFerrari Spider, de open variant van de hybride hypercar. Van die auto worden er ongeveer 150 tot 200 gemaakt. Alle auto’s hebben al een eigenaar gevonden. Op een relatief kleinschalig evenement werd de auto onthuld aan klanten en was hij direct uitverkocht.