Laatste inspectierondjes voor Ferrari LaFerrari Spider

De presentatie van de Ferrari LaFerrari Spider op de Autosalon van Parijs 2016, die begin oktober wordt gehouden, is slechts een formaliteit voor Ferrari, want de gelukkige kopers hebben de open tweezitter al maanden geleden voor de eerste maal gezien, waardoor de oplage van vermoedelijk 70 stuks reeds is uitverkocht. In het Italiaanse Maranello rollen de eerste exemplaren al van de band, vooruitlopend op de levering van de gelimiteerde supercar.

Ferrari LaFerrari Spider - Ivo de KnegtAutovisie-lezer Ivo de Knegt kwam in Maranello een van de exemplaren tegen. De testrijders van Ferrari draaien hun gebruikelijke kwaliteitsprocedures af door ook Ferrari’s duurste productiemodel ooit aan de tests op de openbare weg te onderwerpen. De piloten rijden met alle auto’s een vaste route in en om Maranello, waarbij de testsessie wordt afgesloten op Ferrari’s eigen circuit Fiorano. Daarna worden sportwagens, en dus ook deze hypercar, afleverklaar gemaakt en op transport gezet.

Ferrari LaFerrari Spider - Ivo de KnegtVerhandelen

Ferrari zal de naam van de gelimiteerde LaFerrari-variant aan de vooravond van de Autosalon van Parijs bekend maken. Dan onthult de fabrikant ook het productievolume en mogelijk ook de prijs. Mocht u er ondanks dat alle exemplaren reeds zijn vergeven een willen hebben, de auto wordt inmiddels verhandeld voor fors hogere bedragen.

Foto’s Ivo de Knegt