Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jun 2016

Krokodil en carbon in Topcar Mercedes GLE Coupé

Rood krokodillenleder, rood carbon, rood suède en heel licht hout. Zacht uitgedrukt heeft het Russische Topcar deze Merceds-Benz GLE Coupé niet per se mooier gemaakt.

 

Inferno

in·fer·no (heto)

heleen inferno van geweld, afgrijselijke explosie van geweld.

Maak kennis met de Topcar Mercedes GLE Coupé Inferno. Het Van Dale woordenboek laat er geen twijfel over bestaan: dit is een afgrijselijke explosie van geweld die is losgelaten op de grote SUV-coupé. Het begint al bij het exterieur, dat voor ruim 20.000 euro onder handen is genomen door de Russen. De bumpers zijn aangepast, de spatborden uitgeklopt en een groot aantal onderdelen zijn nu gemaakt van carbon. Het is puur voor de show, want de auto wordt er allesbehalve lichter van.

Interieur

Waar Topcar voor de buitenkant zwart combineert met nog meer zwart, krijgt het interieur meer kleur. Te veel kleur misschien wel: een afgrijselijke explosie van kleur. De stoelen, het dashboard, de middentunnel en het stuurwiel zijn bekleed met rood leder, zowel koeienleder als krokodillenleder. De dakhemel is daarentegen uitgevoerd in rood suède. En mocht dat nog niet genoeg zijn, dan zijn de deurgrepen van rood carbon, net als de de randen om de bedieningspanelen. Om het af te maken is er nog gekozen voor een heel lichte houtsoort voor de sierlijsten.

Mocht al dat rood je toch teveel worden, kun je het interieur ook zo bestellen bij Topcar: