Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost het om de accu van je elektrische auto vol te laden

Tanken is duur, maar ook elektriciteit is momenteel niet goedkoop. Hoe duur is het eigenlijk om de accu van je elektrische auto volledig op te laden? In dit artikel duikt Autovisie in de prijzen.

Vergelijkingssite Pricewise deed onderzoek naar wat opladen van een elektrische auto kost en concludeert: “Als automobilisten hun auto opladen nadat zij het verbruik van het prijsplafond hebben bereikt, dan zijn zij mogelijk ongeveer evenveel kwijt als bij een snellader”, aldus de directeur van de vergelijkingssite.

Dit kost het om een elektrische auto aan de snellader te laden

Maar wat kost het om de accu van een elektrische auto op te laden aan de snellader. Stel je hebt een Tesla Model S met het 75 kWh accupakket. Dan ben je bij Fastned zo’n 62,25 euro kwijt voor een volle accu. Je betaalt 0,83 euro per kWh. Bij sommige leveranciers kan je abonnementen nemen met korting, deze zijn niet in de berekening meegenomen.

Dit kost het om een elektrische auto thuis te laden

Ga je jouw EV thuis opladen, dan ben je momenteel zo’n 0,40 euro kwijt per kWh. Een volle accu kost je dan 30 euro. Dat is dus meer dan de helft goedkoper! Daarentegen moet je thuis langer wachten voordat je accu is opgeladen. Je laadt thuis met maximaal 11 kW. De Fastned-palen gaan tot wel 350 kW.

Fastned was goedkoper dan thuis laden

Augustus vorig jaar was het voor een eigenaar van een elektrische auto, als de genoemde Tesla Model S, goedkoper om bij Fastned te laden dan thuis te laden. De prijs voor een kWh was thuis 0,77 euro. Dit betekent dat je voor een volle accu van 75 kWh 58 euro betaalde. Bij Fastned betaalde je op dat moment 0,68 euro per kWh, 51 euro voor een volle accu.

Wintersport met een elektrische auto? Aan deze 5 dingen moet je denken

“Als de inkoopprijs van energie verder daalt of blijft op het niveau van afgelopen week, dan verwacht ik dat meerdere energieleveranciers hun prijzen verlagen tot onder het prijsplafond”, stelt de Kok. Als dit gebeurt, verwacht de directeur dat het nog steeds goedkoper is om je elektrische auto thuis te laden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Dit kost het om de accu van je elektrische auto vol te laden
Sluiten