Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2018

Kopers willen gecamoufleerde Audi E-tron hebben

Sinds de Autosalon van Genève 2018 afgelopen maart laat Audi bestickerde exemplaren van de elektrisch aangedreven E-tron door drukke steden rijden, want pas op 30 augustus, tijdens de Audi Summit in Brussel, gaat eindelijk het camouflagemateriaal van de strak gelijnde carrosserie. Nu ja, niet voor iedereen.

Audi E-tron

De folie valt in de smaak bij de kopers van de E-tron, zo laat een hooggeplaatste functionaris van Audi aan Autovisie weten. “Sinds we de gecamoufleerde E-tron hebben laten zien, krijgen we geregeld verzoeken van klanten of de wrap ook voor de productie-auto beschikbaar komt. Door de aanhoudende vraag zijn we aan het denken gezet. We gaan kijken of we de bestickering inderdaad kunnen aanbieden.”

Social Media

Audi ontwikkelde de camouflage als eyecatcher om wat rumoer op social media te kunnen veroorzaken. De gewrapte auto reed door Genève in de hoop dat de auto gefotografeerd zou worden en via platforms als Facebook, Instagram en Twitter massaal gedeeld zou worden. Dat de livery de aandacht zou trekken, hoopte Audi al. Dat specifiek de aankleding de aandacht van de kopers zou trekken, had de autobouwer niet verwacht. De folie laat in 2D verschillende malen de E-tron-naam zien, terwijl het oranje deel de positie van het accupakket benadrukt.

Audi E-tron

Jaarwisseling

De kopers van de E-tron, waarvoor de orderboeken zijn geopend, moeten nog even op hun nieuwe aanwinst wachten. De eerste exemplaren verschijnen eind dit jaar bij de dealer en zullen vanaf begin volgend jaar worden uitgeleverd. Hoe de auto er uit komt te zien is eigenlijk geen grote verrassing. De fabrikant liet al eerder enkele studiemodellen zien en de stickers zijn op de definitieve carrosserie geplakt. Naast de SUV-variant brengt Audi binnen een jaar een tweede elektro-auto uit onder de naam E-tron. Het betreft de E-tron Sportback waarvan eveneens al een conceptversie is gepresenteerd.