Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 27 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zelf een Formule 1-auto kopen? Dit is hoe je het doet!

Formule 1-liefhebbers kunnen dit weekend weer hun hart ophalen, want het nieuwe seizoen gaat weer van start. Maar wat als je niet genoeg krijgt van het kijken naar de races op de televisie? En je wilt gewoon je eigen Formule 1-auto in je garage hebben staan?

Nou, dat kan dus wel. Maar het kopen van Formule 1-auto is niet zo eenvoudig. Je tikt namelijk niet je zoekopdracht in op Markplaats en kijkt daarna rustig wat het aanbod is. Nee, het kopen van een Formule 1-auto is een complex verhaal. Hoe doe je dat, en wat zijn de eisen?

AMG en RS

Fabrikanten proberen allemaal links te leggen met de motorsport die ze uitoefenen. Denk aan het AMG-label van Mercedes-Benz of de RS-uitmonsteringen van Audi, waarmee de fabrikanten een connectie maken met hun race-activiteiten. Maar verschillende Formule 1-teams bieden ook hun oude bolides aan. Niet via bedrijven of dealers, maar via een weg die je als klant echt moet kennen.

Dit kost een Formule 1-auto! – Sjoerds Weetjes #206

In bovenstaande video vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je hoe zo’n proces werkt. Wie biedt een Formule 1-auto aan? Hoe kom je in contact met zo’n partij? Wat zijn de opties voor jou als koper?

Torro Rosso

Sjoerd vertelt je het verhaal naast twee exemplaren van Toro Rosso, de renstal die sinds dit jaar Alpha Tauri heet. De ene auto dateert van 2017. Hij werd destijds bestuurd door Carlos Sainz. De andere Toro Rosso -met halo- werd ingezet tijdens het 2019-kampioenschap Formule 1. Hij werd in de eerste seizoenshelft bestuurd door Alexander Albon, die later in het seizoen door een promotie naar het Red Bull Racing-team het stuur letterlijk overgaf aan Pierre Gasly. Laatstgenoemde reed de 2019-auto naar een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Brazilië.

Wil je weten wat een auto kost? Kijk dan verder via deze link, waarin Sjoerd je vertelt wat je ongeveer voor een Formule 1-auto moet neerleggen. Helaas kan hij geen prijskaartjes noemen, want die zijn afhankelijk van de historie van het model, het team, het type F1-auto en de leeftijd van de auto. Daarnaast dient de koper een contract te tekenen dat hij geen bedragen met anderen deelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.