Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Fiat 500 met Subaru-power

Zijn brede wielen verraden het al een beetje: deze kleine Fiat 500 is niet helemaal origineel meer. De uitgebouwde achterkant maakt het helemaal duidelijk.

2,5 liter

De 500 cc tweecilinder heeft plaatsgemaakt voor een 2,5 liter viercilinder boxermotor uit een Subaru WRX STI. Daarmee heeft de kleine Fiat ook opeens 2.300 procent meer power gekregen. Drieëntwintighonderd procent meer. Vooruit, de 13 pk’s waren in 1957 al niet heel indrukwekkend, maar 300 pk op het gewicht van een halve nieuwe Cinquecento is dat wel. Zoals je zult verwachten past die grote boxermotor niet helemaal in de kleine motorruimte. De auto is daarom behoorlijk uitgebouwd. De eigenaar heeft zelfs wheelie bars (bekend uit het dragracen) gemonteerd, zodat hij niet achteroverslaat bij te hard accelereren.

Rolkooi

Zijn vorige eigenaar heeft niet alleen een grote motor ingebouwd, er is ook aan de veiligheid gedacht. Zo heeft hij de Fiat 500 voorzien van een rolkooi en verbeterde remmen. In totaal heeft hij 14.700 dollar in de auto gestoken. Vijf jaar geleden heeft hij zijn creatie afgerond, maar toch heeft hij er daarna niet veel kilometers mee gemaakt. Volgens de verkoper op eBay is er in totaal maar 3.600 kilometer met de auto gereden. De prijs staat op het moment van schrijven op 5.200 dollar, zo’n 5.000 euro, maar er zijn nog vier dagen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.