Autovisie
Autovisie Nieuws 5 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Koenigsegg heeft allerlaatste Agera RS gebouwd

De laatste Koenigsegg Agera RS is deze week van de productielijn gerold (hopelijk niet met 447,19 km/h). Het Agera-tijdperk is daarmee nog niet definitief ten einde. Koenigsegg sluit af met drie exemplaren van de Agera Final, waarvan nog twee gebouwd moeten worden.

koenigsegg_agera_rs

Koenigsegg introduceerde de Agera in 2010 als opvolger van de CCX (2006 – 2010). Na de Agera, Agera R, Agera S en One:1 volgde in 2015 de Agera RS. Deze wordt aangedreven door een 5,0 liter twinturbo V8 met standaard 1178 pk en optioneel zelfs 1362 pk.

Snelheidsrecords

In november vorig jaar zette Koenigsegg met de Agera RS een aantal indrukwekkende snelheidsrecords. Op een afgezette snelweg in de Amerikaanse staat Nevada haalde de supersporter een absolute top van 457,94 km/h. Over twee ritten (heen en terug) kwam het record uit op 447,19 km/h.

Plug-in hybride met 1822 pk

Na de Agera Final valt definitief het doek voor de Agera. Koenigsegg kan zich daarna volledig richten op de productie van de Regera, die in een oplage van tachtig stuks wordt gefabriceerd en al volledig is uitverkocht. De radicale plug-in hybride heeft een vermogen van maar liefst 1822 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.