Autovisie
Autovisie Nieuws 30 aug 2016

Koenigsegg Agera RS Naraya met extra veel gouden bling

Koenigsegg trekt alweer de aandacht met een zeer bijzondere Agera (RS): deze ‘Naraya’ is bekleed met (blad)goud en diamanten.

Koenigsegg Agera RS Naraya

Koenigsegg

De aanstaande eigenaar van deze Koenigsegg Agera RS had een speciaal verzoek: er moest een hoop bling op zijn auto. Dus liet het Zweedse merk een Italiaanse specialist invliegen om bijna twee volle weken aan de supercar in kwestie te werken.

Het grootste deel van de koolstofvezel carrosserie is gekleurd in een blauwige kleur, maar vrijwel alle accenten zijn uitgevoerd in bladgoud. Met een speciale methode werd het bladgoud op het panelen bevestigd en bespoten met speciale coating om het te beschermen tegen krassen.

Naraya

Bij het interieur ging de peperdure personalisering zelfs nog eens stapje verder: naast bladgoud werd er ook een 18-karaats gouden naamplaat met ‘Naraya’ (een naam met speciale betekenis voor de familie van de eigenaar, aldus Koenigsegg) gemonteerd, voorzien van 155 diamanten uit Californië.

Onderhuids is dit ‘gewoon’ een Koenigsegg Agera RS zoals alle andere, voorzien van een V8 met twee turbo’s die 1160 pk levert, gekoppeld aan een zeventraps automaat met flippers en de nodige elektronische assistentiesystemen. Ook inbegrepen: klimaatcontrole, koolstofkeramische remmen en een USB-aansluiting.

Koenigsegg Agera RS Naraya

Agera RS

De Agera RS in kwestie is de eerste voor een Europese klant en kan komend weekeinde bewonderd worden tijdens het Concours d’Elégance op Blenheim Palace in het Britse Oxfordshire. Onlangs nog onthulde het Zweedse merk de Agera XS – feitelijk een aangepaste Agera RS die voldoet aan de regels voor gebruik op de Amerikaanse weg.

Reageer op artikel:
Koenigsegg Agera RS Naraya met extra veel gouden bling
Sluiten