Autovisie
Autovisie Nieuws 9 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

David Hasselhoff: Knight Rider keert terug op televisie

De jaren tachtig-serie Knight Rider komt terug. Dat heeft David Hasselhoff bekendgemaakt. De 64-jarige acteur zei: “Ik kan niet rennen, ik kan niet vechten, ik kan niet springen, maar ik kan zeker nog autorijden.”

knight_industries_two_thousand_k-i-t-t-_6

Hasselhoff had een cameo in de film Guardians of the Galaxy Vol. 2. Naar eigen zeggen heeft hij die rol alleen maar gekregen omdat de regisseur van het sciencefictionspektakel, James Gunn, een enorme fan was van de originele Knight Rider-serie.

Knight Rider terug op tv

“Ik omarm Baywatch en ik omarm Knight Rider”, zei Hasselhoff in een video op de website TMZ. “Zeker nu we gesprekken voeren om Knight Rider als serie terug te brengen op televisie.”

Oudere Michael Knight

“Het is gaaf”, ging hij verder. “Mensen konden eerdere reboots van Knight Rider niet waarderen en zeiden ‘laten we teruggaan naar hoe het was’. Dus laat ik nou in de nieuwe serie een oudere versie van Michael Knight spelen.”

knight_industries_two_thousand_k-i-t-t-_3

In die rol zou Hasselhoff worden herenigd met KITT, zijn aangepaste Pontiac Trans Am uit 1982. De nieuwe televisieserie zou worden geregisseerd door James Gunn. Hasselhoff en de man achter Guardians of the Galaxy onderhandelen momenteel over de rechten.

Nieuwe identiteit

Knight Rider werd van 1982 tot en met 1986 uitgezonden. In de serie speelde Hasselhoff de rol van Michael Knight, een politieagent die in het gezicht werd geschoten en daarna een nieuwe identiteit kreeg. Samen met de geavanceerd sportwagen KITT vocht hij tegen de georganiseerde misdaad.

Spin-offs

Sinds 1986 zijn er diverse spin-offs van Knight Rider geweest. De film Knight Rider 2000 uit 1991, de film Knight Rider 2010 uit 1994 en twee series: Team Knight Rider uit 1997 en Knight Rider uit 2008.

Onder de hamer: praten tegen KITT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.