Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Kleinste Tesla Model Y is er al vanaf 100 euro

De Tesla Model Y komt volgend jaar pas naar Nederland. Maar de kleinste versie van die elektro-auto kan nu al van jou zijn voor 100 euro.

Tenminste, als je jonger dan vier jaar bent. Dan kun je aankloppen bij Radio Flyer, een Amerikaanse speelgoedfabrikant die onder andere Tesla’s voor kleine kinderen bouwt. Hun kakelverse Model Y kun je al voor $99,99,- (€84,-) bestellen.

Tesla-stuur

Dit is niet zomaar een standaard trapautootje met een plastic Tesla-koets. Radio Flyer werkte voor dit model daadwerkelijk samen met de Amerikaanse EV-gigant. Kijk bijvoorbeeld naar het unieke Tesla-stuur dat is gemonteerd en bovendien echt werkt. Ook zijn de Black Induction Wheels van de Tesla voorzien van een rubberen laag voor extra grip op het asfalt. Het kleine trapautootje heeft zelfs een werkende toeter.

 

Overigens is deze Model Y niet de enige Tesla in de vloot van Radio Flyer. Het ontwikkelde eerder al een kinderversie van de Model S. En dat is geen trapauto, maar een exemplaar met een heel kleine elektromotor en batterij met een capaciteit van 130 Wh. Die Model S heeft een topsnelheid van 9,6 km/h, maar kan ook worden afgesteld op een top van 4,8 km/h.

Opties

Dat modelletje kost wel iets meer: $499,- (€422,-). En dan kun je ook nog eens opties aanvinken. Denk aan verschillende ‘carrosseriekleuren’, een andere set wielen, een extra batterij of een heuse autohoes. En dan kun je ook nog een gepersonaliseerde kentekenplaat bestellen. Vink je dat allemaal aan, dan heb je een rijdende en unieke Tesla van ruim €600,- in je garage staan.

Radio Flyer maakte uiteraard een introductievideo van de Model Y. Uiteraard, met een échte versie van Tesla ernaast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.