Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 29 okt 2015

Klappers van tuningbeurs SEMA Las Vegas 2015

Tuningbeurs SEMA (Specialty Equipment Market Association) in Las Vegas staat ieder jaar garant voor spectaculaire creaties. Dit zijn de klappers die je deze editie niet mag missen!

Hyundai Tucson Bisimoto Engineering en John Pangilinan Hyundai Tucson

Autotuner Bisimoto Engineering bouwt voor de SEMA een wel heel speciale Hyundai Tucson. Eentje met 680 pk! Dat bizarre vermogen wordt gehaald uit een standaard 180 pk sterke 2,4 liter viercilinder. Door afwijkende injectoren, krukas, motormanagementsysteem en andere coatings, een BTX-6465 Billet Turbo van Turbonetics en een intercooler van Spearco weet Hyundai 680 pk uit het blok te persen. Hyundai heeft overigens ook een ultieme kampeermobiel gebouwd op basis van de Tucson. Deze John Pangilinan Hyundai Tucson gedoopte creatie is wellicht de perfecte creatie voor Freek Vonk.

Hyundai Veloster Turbo R-Spec

Nog meer gekkenwerk van Hyundai, want de Koreanen nemen ook deze 500 pk sterke Veloster Turbo mee. De auto is in samenwerking met Blood Type Racing ontwikkeld en is ontdaan van vrijwel alle standaard onderdelen. Het interieur is gestript om ruimte te maken voor een rolkooi en twee kuipstoelen. Alle power komt uit een 1.6 benzinemotor. Kijkend naar die 500 pk komt dat dus neer op 312 pk per liter.

Kia Opima A1A

Een vierpersoons cabriolet van Kia? Zelfmoorddeuren op een Kia? Je zou bijna denken dat we ons vergissen en over een Rolls-Royce pogen te schrijven. Maar niets is minder waar: Kia onthult op de tuningbeurs SEMA in Las Vegas namelijk een échte Optima cabriolet.

“Je bijna denken dat we over een Rolls-Royce schrijven”

De Optima A1A Concept heeft alles in huis om mensen naar de Kia-stand te lokken. Hij is gespoten in een felblauwe carrosseriekleur, rolt op 20 inch verchroomde wielen en is natuurlijk door die suicide doors een échte publiekstrekker. Het interieur is afgewerkt met besmettelijk wit leder. Hij wordt aangedreven door een 245 pk sterke viercilinder benzinemotor. En dan die naam A1A. Volgens Kia is het model geïnspireerd op de welbekende snelweg A1A in Florida waar de zon vrijwel altijd schijnt. De keuze voor een cabriolet is dus niet heel verwonderlijk.

Kia Forte Koup Mud 001

Kia Forte Koup Mud

Kia heef het Amerikaanse model Forte Koup een stel modderlaarzen aangemeten en verdere aanpassingen gedaan om hem helemaal modderproof te maken. Hij staat hoger op zijn 28 inch off-road wielen, heeft een rolkooi en twee kuipstoelen. Productieplannen heeft Kia niet. Het merk had gewoon een gekke bui.

Toyota Ultimate Utility Vehicle

Niet geheel nieuw, maar wel heel extreem: dit is de Ultimate Utility Vehicle van Toyota die in juni dit jaar al werd gepresenteerd en debuteert tijdens de SEMA-show. Geschikt voor off-road rijden voor het hele gezin. Toyota baseert het voertuig op de Tacoma maar heeft hem een Sienna-body aangemeten. Verbrede wielkasten en een matzwarte lak maken duidelijk dat je niet met deze Japanner moet dollen.

Chevrolet Camaro SS

Chevrolet neemt twee gemodificeerde Camaro’s mee naar Las Vegas. De eerste is een Camaro SS Red Accent Package, gebaseerd op de Camaro SS Convertible met verschillende rode details. De Camaro SS Black Accent Package is weer gebaseerd op de Camaro SS Coupé. Hij is gespoten in de kleur Red Hot en is afgewerkt met typische Camaro-striping.

Ford houdt van meervoud

Ford pakt meteen groot uit en heeft zeven F-150’s en acht Mustangs een andere look gegeven. Ieder model heeft een eigen kleurenthema en specifieke aanpassingen. Welke van deze zeven pick-ups en acht Mustangs vind jij het best geslaagd? Wat Mustangs betreft is de Bisimoto EcoBoost Mustang een wel heel smaakvolle creatie. De 2,3 liter EcoBoost-krachtbron is gekieteld tot liefst 900 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.