Autovisie
Autovisie Nieuws 4 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Eenzame autorit? Kirobo Mini houdt je gezelschap

De autoradio is waarschijnlijk de grootste vriend van iedere bestuurder. Maar voor wie het toch wel eenzaam vindt dat dj’s nooit wat terugzeggen als je tegen ze praat, is er nu de Toyota Kirobo Mini, een 10 centimeter hoge, interactieve reisgezel.

k5

Of, zoals Toyota het zelf noemt, een ‘communicatiepartner’. Want Kirobo Mini luistert naar je, kijkt je aan en reageert op wat je zegt (vooralsnog alleen in het Japans). Daarbij kan hij mensen herkennen en hun gezichtsuitdrukkingen leren lezen.

“Weet Toyota zeker dat het robotje een hij is?”

Volgens Toyota is Kirobo Mini bedoelt als gezelschap op een lange, eenzame autorit, maar kan hij ook thuis worden gebruikt. Het mannetje heeft genoeg batterijcapaciteit om twee en een half uur achter elkaar te praten (weet Toyota zeker dat het robotje een hij is?) en is in drie uur volledig op te laden.

Voor wie zich afvraagt of er ook een Kirobo ‘Maxi’ is? Ja, die is er. De 34 centimeter hoge robot heet simpelweg Kirobo en is in 2013 en 2014 achttien maanden aan boord van het International Space Station geweest.

LEES OOK: NASA’S MODULAR ROBOTIC VEHICLE IS EEN DRIFTKONING

Kirobo Mini komt volgend jaar op de markt in Japan. Het robotje is dan bij Toyota-dealers te koop voor 39.800 yen, exclusief belastingen (zo’n 348,50 euro). Of hij op termijn ook naar Europa komt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.