Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Kind Elon Musk wil naamsverandering vanwege haar vader

Volksstammen aanbidden Elon Musk en volgen de topman van Tesla trouw, maar een van zijn kinderen wil liever niets met hem te maken hebben. De persoon heeft een verzoek ingediend om van naam te veranderen.

Bij de rechtbank van Los Angeles ligt het verzoek al sinds april, zo schrijft de LA Times. De wens komt van Vivian. Zij is een van de acht kinderen van Elon Musk. Ze vraagt of haar naam veranderd kan worden, aangezien ze niet langer Musk wil heten. Vivian diende het verzoek enkele dagen nadat ze 18 werd in. De dame dient tevens het verzoek in haar voornaam officieel te wijzigen in Vivian. Ze werd als Xavier geboren.

Tesla, elon Musk, goedkope elektrische auto, model 2
(Afbeelding: ANP)

Kwetsende tweets

In de petitie omschrijft ze de redenen voor haar verzoek om een nieuwe voor- en achternaam als haar genderidentiteit. Het gaat ook om “het feit dat ik niet langer op welke manier dan ook verbonden wil zijn met mijn biologische vader”. Wat de reden is dat zij niet langer met Elon Musk wil worden geassocieerd, is niet bekend. Musk kwam eerder twee jaar terug negatief in het nieuws vanwege een tweet waarin hij aangaf achter transpersonen te staan, maar de veranderende voornaamwoorden “een esthetische nachtmerrie” te vinden.

Acht nazaten

Vivian is de dochter van Musk en Justine Wilson. Zij wil voortaan de achternaam van haar moeder gebruiken. Vivian maakt deel uit van zes kinderen, die Musk en Wilson kregen. De oudste telg Nevada overleed in 2002 toen hij tien weken oud was. In 2004 kwamen Vivian en haar tweelingbroer Griffin ter wereld. Twee jaar later kreeg het gezin een drieling, Kai, Saxon, en Damian. Uit een latere relatie heeft Musk nog twee kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.