Autovisie
Autovisie Nieuws 9 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Kijk rond in de nieuwe Subaru Impreza

De nieuwe Subaru Impreza wordt dit najaar gelanceerd. Alles is volledig nieuw aan de auto, niet alleen het exterieur, maar ook het interieur. Subaru laat je een digitaal kijkje nemen in het nieuwe interieur.

Subaru Impreza interieur - Autovisie.nl

Global Platform

Het is een belangrijke auto voor Subaru, de nieuwe Impreza. Het is namelijk de eerste auto die gebruik maakt van Subaru’s Global Platform. Dat platform wordt in de toekomst voor alle modellen van het merk gebruikt. Een nieuw platform betekent ook een reeks aan nieuwe technieken. Zo krijgt de Subaru Impreza als eerste de nieuwe versie van EyeSight, Subaru’s camerasysteem, dat nu onder meer voetgangers kan detecteren en in geval van nood ervoor kan remmen. Voetgangers worden niet alleen herkend, ze worden in het geval van een aanrijding ook opgevangen, want de nieuwe Impreza heeft ook een voetgangersairbag.

Werkt de video niet, probeer hem dan te openen in een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.

LEES OOK: VOOR EIGENWIJS SUBARU IS DESIGN ONDERGESCHIKT

Interieur

Subaru kiest voor een traditionele aanpak, want in plaats van een digitaal instrumentarium is het analoog met een klein display tussen de tellers. Wel krijg je in de luxere uitvoeringen twee schermen in het midden, waarvan het onderste scherm gebruikt wordt voor het infotainmentsysteem. Opvallend is ook de forse hendel voor de automatische versnellingsbak. Standaard krijgt de Impreza namelijk een CVT-automaat, die als je zelf aan het schakelen gaat zeven versnellingen kan simuleren. Het interieur oogt strak en zakelijk, met een luxere aankleding dan voorheen. Ook is het ruimer geworden volgens Subaru, vooral voor achterpassagiers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.