Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Gerestylede Porsche 911 GT3 is niet wat het lijkt

Een leuke actie van Porsche. Ga naar de website van Porsche.nl, download daar een kleurplaat en via een app heb je binnen enkele minuten een verkleinde uitgave van de 911 in 3D in de huiskamer staan. Maar ondanks de GT3-aanduiding is het geen 911 GT3 zoals we die kennen.

 

FullSizeRender XX2“Het virtuele exemplaar is een computerrendering,” stelt Porsche Nederland, waarmee het bedrijf duidelijkheid geeft over het afgebeelde model. De auto is namelijk niet uitgevoerd zoals de laatste 991 GT3. Het model beschikt over afwijkende lichtunits en bumpers. “Het is echt een fantasiemodel, dat speciaal voor deze app is ontworpen.”

Eigen ontwerp

Het project is een Nederlands initiatief. Via de link www.porsche.nl/3d kan de kleurplaat worden gedownload. Met de app Quiver kan vervolgens de 911 GT3 in 3D worden geprojecteerd. Porsche Nederland laat weten dat het een eigen 911-model heeft ontworpen. “We hebben in samenwerking met de programmeur van de 3D-auto een eigen model moeten maken omdat Porsche nog geen 3D-informatie naar buiten brengt. Het model is gemaakt om de kleurende kleuters een zo gaaf mogelijke Porsche voor te schotelen.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.